Linkbuilder

Informatie over het beroep, opleidingen, competenties, arbeidsmarkt en meer...

Team Mijnzzp

Inhoudsopgave
Beroep linkbuilder
Werken als linkbuilder
Wat doet een linkbuilder?
Heeft linkbuilding SEO waarde
Hoe werkt linkbuilding?
Goede website met domain autoriteit
Exact match zoeken van hoge kwaliteit
Marketing en linkbuilding strategie
Zoekmachine optimalisatie en linkbuilding
Externe backlinks
Linkbuilding uitbesteden aan een linkbuilding bureau
Waarom linkbuilding uitbesteden?
Wat is een goed linkprofiel?
Backlinkprofiel onderzoeken
Zoekmachine en zoekresultaten
Beroepsfilm linkbuilder:
Opleidingen tot linkbuilder
Bedrijven waar een linkbuilder werkzaam kan zijn
Competenties linkbuilder
Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden als linkbuilder
Arbeidsvoorwaarden en salaris linkbuilder
Eigen bedrijf starten als Linkbuilder
Boekhoudprogramma vergelijken Linkbuilder

Beroep linkbuilder

Een linkbuilder is verantwoordelijk voor het verzamelen en het plaatsen van hyperlinks naar een eigen website of naar andere websites. Een hyperlink kan een geschreven link (HTML-code) zijn of een plaatje waarbinnen een link is opgenomen. Het doel van hyperlinks is het verbinden van verschillende websites of webpagina's met elkaar zodat de websites beter geïndexeerd worden door de verschillende zoekmachines. Het doel van hyperlinks hoeft niet alleen betrekking te hebben op het beter geïndexeerd te worden, omdat het doel ook kan zijn het makkelijker vindbaar maken van informatie binnen websites. Als linkbuilder ben je verantwoordelijk voor het zoeken naar geschikte websites, het contact opnemen met verschillende websitebeheerders en ben je verantwoordelijk voor het plaatsen van linken. Ook het controleren of backlinks daadwerkelijk geplaatst worden op de juiste manier is een taak van de linkbuilder. Een linkbuilder is dan ook in het kort verantwoordelijk voor linkbuilding. Goede linkbuilding is over het algemeen niet heel makkelijk omdat websitebeheerders van grote of belangrijke websites niet zomaar naar alle websites willen linken. Daarnaast moeten de verhoudingen tussen de verschillende gelinkte websites onderling met elkaar kloppen. Linkbuilding komt veel voor, omdat het voor website-eigenaren belangrijk is om gevonden te worden. Linkbuilding is dus belangrijk voor webmasters, omdat goede linkbuilding er voor kan zorgen dat websites beter geïndexeerd worden door de verschillende zoekmachines. De werkzaamheden van een linkbuilder zijn verder niet aan te merken als moeilijke werkzaamheden, omdat eigenlijk alle website-eigenaren aangemerkt kunnen worden als linkbuilder. Een andere manier van linkbuilding is het kopen van backlinks. Dit heeft meestal betrekking op het plaatsen van artikelen in de vorm van een gastartikel.

Werken als linkbuilder

Een linkbuilder is meestal een webmaster of online marketeer die actief bezig is om de indexatie van een website of artikel te verbeteren. Linkbuilder moet verder vrij algemeen gezien worden, omdat een linkbuilder in veel gevallen een ICT-specialist is die ook verantwoordelijk kan zijn voor andere werkzaamheden. Het is bijvoorbeeld denkbaar dat een linkbuilder ook een SEO-specialist en/of copywriter is, omdat deze twee beroepen ook belangrijk zijn met betrekking tot het online vindbaar zijn. Het beroep linkbuilder hoeft dus niet altijd een zelfstandig beroep te betreffen, maar dit kan wel het geval zijn, omdat externe linkbuilding een dagtaak kan zijn. Daarnaast is goede linkbuilding niet heel makkelijk, omdat linkbuilding alleen werkt als het op de juiste manier toegepast wordt. Tegenwoordig is het in veel gevallen ook mogelijk om tegen een vergoeding een link te laten plaatsen. Dit heeft meestal betrekking op advertorials of gastbloggen. Overigens is een advertorial niet hetzelfde als gastbloggen, omdat gastbloggen in de meeste gevallen betrekking heeft op het ruilen van unieke blogs. In sommige gevallen kan een auteur van een gastblog ook aangemerkt worden als ghostwriter.

Wat doet een linkbuilder?

Een linkbuilder is dus iemand in de digitale marketingwereld die zich bezighoudt met het verkrijgen van kwalitatieve backlinks naar een specifieke website. Backlinks zijn externe links die van andere websites naar jouw website verwijzen. Het proces van externe linkbuilding is gericht op het vergroten van het aantal en de kwaliteit van deze backlinks, wat kan bijdragen aan een betere zoekmachinepositie en meer organisch verkeer naar de website. Een linkbuilder voert verschillende taken uit om backlinks te verkrijgen. Dit kan onder andere het volgende omvatten:

 • Link prospectie: Het identificeren van relevante websites en bronnen die mogelijk geïnteresseerd zijn in een link naar jouw website. Dit kan gebeuren via handmatig onderzoek, gebruik van tools of netwerken binnen de branche.
 • Outreach: Het benaderen van de eigenaren of beheerders van potentiële websites om hen te overtuigen van de waarde van het linken naar jouw website. Dit kan plaatsvinden via e-mail, sociale media of andere communicatiekanalen.
 • Contentcreatie: Het ontwikkelen van waardevolle en relevante content die aantrekkelijk is voor andere website-eigenaren om naar te linken. Dit kan bijvoorbeeld blogartikelen, infographics, gidsen of studies omvatten.
 • Gastbloggen: Het schrijven van inhoud voor andere websites als gastblogger, waarbij je een backlink naar jouw eigen website opneemt in de content of de auteurs bio.
 • Online PR en vermeldingen: Het bevorderen van de naamsbekendheid en het verkrijgen van vermeldingen op relevante websites, blogs of nieuwsplatforms, wat kan leiden tot natuurlijke backlinks.

Het doel van een linkbuilder is om een gezond en divers linkprofiel op te bouwen voor een website, met kwalitatieve links van betrouwbare en relevante bronnen. Dit zal de autoriteit van de website in de ogen van zoekmachines vergroten en de organische zoekresultaten en het verkeer positief beïnvloeden. Vooral voor een nieuwe website kan linkbuilding enorm helpen bij het sneller opbouwen van autoriteit. Dit is dan ook een effectieve seo strategie om sneller te ranken. Het is dan wel belangrijk om waardevolle backlinks te verzamelen. Algemene backlinks van startpagina's doen niet veel meer. Linkbuilding draait daarnaast om relevantie. Zonder linkbuilding is de seo waarde van een backlink ook beperkt.

Heeft linkbuilding SEO waarde

Linkbuilding heeft alleen SEO waarde als het op de juiste manier toegepast wordt. Linkbuilding hoeft daarnaast niet betrekking te hebben op andere websites, omdat interne linkbuilding net zo belangrijk kan zijn voor internetondernemers. Websites die veel informatie bieden kunnen bijvoorbeeld interne linkbuilding toepassen, waardoor zoekmachines de website beter begrijpen. Met andere woorden zal een website beter geïndexeerd worden door het toepassen van interne linkbuilding.

Hoe werkt linkbuilding?

Een linkbuilding strategie draait voor een groot deel om het binnenhalen van relevante backlinks. Deze externe links verwijzen naar een website om meer autoriteit op te bouwen in de zoekmachine van Google. Dit kan bijvoorbeeld gedaan worden door het aanbieden van waardevolle content met verschillende type links. Een kwalitatieve backlink is in de ogen van de zoekmachine Google een aanbeveling en daarom kom je langzaam hoger in de zoekresultaten. Het is wel belangrijk om kwalitatieve content te schrijven en alleen te linken met websites met een hoge domein autoriteit om hoger in de zoekresultaten te komen.

Kwalitatief goede content zorgt ervoor dat je op bepaalde zoekwoorden gaat scoren. Het aantal verwijzende domeinen kun je op deze manier laten groeien. Het aantal backlinks per maand moet overigens wel beperkt blijven om een hoge spam score te voorkomen. Ook backlinks van spam websites moet je vermijden. linkbuilding zorgt er op deze manier voor dat je steeds meer organische bezoekers krijgt, omdat de posities in Google toenemen.

Goede website met domain autoriteit

De meeste linkbuilding specialisten zoeken naar externe websites waarvan ze mogelijk een link kunnen krijgen. Het linken met externe websites is niet makkelijk, omdat lang niet alle website-eigenaren hierop zitten te wachten. Er moet sprake zijn van gelijkwaardigheid wil iemand een link opnemen. Backlinks zijn qua SEO-waarde vandaag de dag nog steeds belangrijk, echter wel minder belangrijk dan dit vroeger het geval was. Zoekmachines worden steeds beter in het herkennen van waardevolle backlinks. Een zoekmachine kan daarnaast redelijk goed inschatten hoe de backlink tot stand is gekomen. Dit heeft ook invloed op de seo waarde en de uiteindelijke zoekresultaten. Tegenwoordig werkt linkbuilding alleen als het op de juiste manier is toegepast. De linkbuilding werkwijze moet dan ook seo proof zijn.

Exact match zoeken van hoge kwaliteit

Over het algemeen zijn het alleen de kwalitatieve unieke links die een belangrijke bijdrage leveren in de uiteindelijke vindbaarheid van websites. Goede linkbuilding draagt bij aan de domein-autoriteit van een website. Het is dan wel belangrijk om te kijken naar relevante links. De seo strategie moet dan ook vooral om kwaliteit draaien. Een linkbuilding specialist weet dit en pikt alleen de beste websites uit om te benaderen. Daarnaast begrijpt een linkbuilding specialist precies hoe lastig linkbuilding kan zijn. Autoriteit en relevantie zijn twee belangrijke woorden als linkbuilder. Het verkrijgen van backlinks kan lastig zijn en de verkregen backlinks moeten waarde doorgeven. De juiste linkbuilding activiteiten toepassen vraag om seo kennis.

Marketing en linkbuilding strategie

Een linkbuilding strategie opbouwen maakt onderdeel uit van online marketing. Relevante links van relevante websites, zorgt voor een hogere positie binnen de zoekmachines. Vooral relevante websites die een link opnemen naar je website kunnen een flinke boost geven in de ranking van je website. Voor linkbuilding strategie heb je geen echte technische kennis nodig, echter is het wel belangrijk om linkbuilding op de juiste manier toe te passen. Online marketing zelf is breder dan alleen linkbuilding toepassen. Online marketing heeft bijvoorbeeld ook betrekking op goede content en op zoekmachine optimalisatie.

Zoekmachine optimalisatie en linkbuilding

Zoekmachine optimalisatie speelt een belangrijke rol wanneer we het hebben over linkbuilding. Linkbuilding kan ervoor zorgen dat je op de lange termijn meer bezoekers binnenhaalt en autoriteit opbouwt met je website en heeft dan ook zeker toegevoegde waarde. Het is wel belangrijk om een goede seo strategie toe te passen en alleen te kiezen voor websites van hoge kwaliteit met een goede trust flow en citation flow. Seo linkbuilding draait om kwaliteit en niet om aantallen. Daarnaast is het belangrijk om goede anchor teksten te gebruiken. Een anchor tekst moet bijvoorbeeld passen bij de backlink.

Het is belangrijk dat externe backlinks passen bij je eigen website. Een zakelijk blog kun je dan ook het beste op een andere zakelijk website plaatsen. Op deze manier ben je aan het werken aan een effectieve linkbuilding strategie. Een linkbuilding strategie gaat dan ook verder dan het zomaar laten opnemen van backlinks. Het gaat juist om het binnenhalen van kwalitatieve links.

Linkbuilding uitbesteden aan een linkbuilding bureau

Het uitbesteden van linkbuilding komt tegenwoordig veel voor, omdat het een tijdrovende en gespecialiseerde werk is. Er zijn verschillende mogelijkheden om linkbuilding uit te besteden, waaronder:

 • SEO-bedrijven: Er zijn gespecialiseerde SEO-bedrijven die linkbuilding als dienst aanbieden. Deze bedrijven hebben vaak ervaren professionals die strategieën kunnen ontwikkelen en implementeren om kwalitatieve backlinks naar jouw website te verkrijgen.
 • Freelancers: Je kunt individuele freelancers inhuren die gespecialiseerd zijn in linkbuilding. Ze kunnen helpen bij het identificeren van relevante websites, het opbouwen van relaties met webmasters en het verkrijgen van backlinks.
 • Contentmarketingbureaus: Contentmarketingbureaus kunnen ook linkbuilding diensten aanbieden als onderdeel van hun bredere dienstverlening. Ze kunnen waardevolle inhoud creëren die externe links kan genereren en deze content promoten om backlinks te verwerven.

Het is belangrijk om zorgvuldig onderzoek te doen en potentiële dienstverleners te evalueren voordat je besluit linkbuilding uit te besteden. Let op hun ervaring, trackrecord, reputatie en prijsstructuur. Zorg ervoor dat ze gebruikmaken van ethische en duurzame linkbuilding technieken, omdat het verkrijgen van onnatuurlijke of spammy backlinks schadelijk kan zijn voor je website en SEO-prestaties.

Waarom linkbuilding uitbesteden?

Er zijn verschillende redenen waarom bedrijven ervoor kiezen om linkbuilding uit te besteden aan gespecialiseerde linkbuilding bureaus. Hier zijn enkele belangrijke voordelen van het uitbesteden van linkbuilding:

 • Expertise en ervaring: Linkbuilding is een complex en voortdurend evoluerend proces. Het vereist een diepgaand begrip van de beste praktijken, trends en strategieën. Door linkbuilding uit te besteden aan experts op dit gebied, profiteer je van hun kennis, ervaring en inzichten. Ze hebben vaak de vaardigheden en hulpmiddelen om effectieve linkbuilding campagnes op te zetten en uit te voeren.
 • Tijd- en kostenefficiëntie: Linkbuilding vergt veel tijd en inspanning. Het vereist onderzoek, outreach, contentcreatie en het opbouwen van relaties met andere website-eigenaren. Door dit uit te besteden, bespaar je als bedrijf waardevolle tijd en kun je je richten op andere belangrijke aspecten van je bedrijfsvoering. Bovendien kunnen linkbuilding bedrijven efficiënter werken door hun ervaring en toegang tot tools, waardoor je mogelijk kosten bespaart in vergelijking met het intern uitvoeren van linkbuilding.
 • Netwerk en connecties: Linkbuilders hebben vaak een uitgebreid netwerk van contacten binnen de branche. Ze hebben al bestaande relaties met relevante websites, bloggers en influencers, waardoor ze gemakkelijker hoogwaardige backlinks kunnen verkrijgen. Deze connecties kunnen waardevol zijn bij het opbouwen van links en het vergroten van de zichtbaarheid van je website.
 • Risicobeheer: Het is belangrijk om linkbuilding op een ethische en conforme manier uit te voeren. Het manipuleren van zoekresultaten met onnatuurlijke of spammy links kan leiden tot negatieve gevolgen, zoals deuken in de zoekmachinepositie of zelfs een penalty van zoekmachines. Professionele linkbuilders volgen de richtlijnen van zoekmachines en houden zich aan best practices, waardoor het risico op schadelijke gevolgen wordt geminimaliseerd.
 • Resultaatgericht: Het doel van linkbuilding is niet alleen het verkrijgen van zoveel mogelijk backlinks, maar ook het verkrijgen van kwalitatieve en relevante backlinks die daadwerkelijk bijdragen aan de online zichtbaarheid en autoriteit van je website. Linkbuilding bureaus hebben de expertise om strategieën te ontwikkelen die gericht zijn op het behalen van meetbare resultaten, zoals het verbeteren van de zoekmachineposities, het verhogen van organisch verkeer en het stimuleren van conversies.

Over het algemeen kan het uitbesteden van linkbuilding resulteren in een effectievere en efficiëntere aanpak, met een hogere kans op succesvolle resultaten voor je website. Bij het linkbuilding uitbesteden is het wel enorm belangrijk om met een betrouwbare partij zaken te doen. Er zijn veel cowboys actief die maar wat doen. Linkbuilding uitbesteden draait om kwaliteit en een goed linkbuilding bureau weet dit. Voor potentiële klanten is het ook enorm belangrijk om alleen voor goede websites te kiezen. Bij het linkbuilding uitbesteden is het wel belangrijk om realistisch te blijven. Afhankelijk van de campagne en de concurrentie kan linkbuilden kostbaar zijn.

Wat is een goed linkprofiel?

Een goed linkprofiel draait vooral om de kwaliteit en diversiteit van de backlinks die naar een website verwijzen. Het gaat niet alleen om de kwantiteit van de backlinks, maar ook om de relevantie, autoriteit en natuurlijkheid van die backlinks. Er moet daarnaast sprake zijn van een natuurlijk linkprofiel. Hier zijn enkele kenmerken van een goed linkprofiel:

 • Kwaliteit van backlinks: Een goed linkprofiel bestaat uit hoogwaardige backlinks van betrouwbare en gerenommeerde websites. Backlinks van bekende en gezaghebbende bronnen, zoals grote nieuwswebsites of gerenommeerde blogs, dragen bij aan de geloofwaardigheid en autoriteit van jouw website.
 • Relevantie: Het is belangrijk dat de backlinks naar jouw website relevant zijn voor jouw niche of onderwerp. Zoekmachines hechten waarde aan backlinks die afkomstig zijn van websites die gerelateerd zijn aan het onderwerp van jouw website. Dit toont aan dat jouw website waardevolle inhoud biedt binnen jouw vakgebied.
 • Diversiteit: Een goed linkprofiel bevat diverse soorten backlinks, zoals redactionele backlinks, natuurlijke backlinks, directory vermeldingen, sociale media verwijzingen, gastblog, enzovoort. Het hebben van een diverse linkprofiel geeft aan dat jouw website organisch wordt gewaardeerd en dat je niet afhankelijk bent van één type linkbuilding.
 • Natuurlijkheid: Zoekmachines, zoals Google, hechten veel waarde aan natuurlijke backlinks die op een organische manier naar jouw website verwijzen. Dit betekent dat de backlinks op een natuurlijke manier worden geplaatst zonder manipulatie of spamtechnieken. Het is belangrijk om te voorkomen dat je betrokken raakt bij "black hat" SEO-praktijken.
 • Anchor variatie: Een goed linkprofiel heeft een gezonde variatie in anchor teksten. De anchor tekst is de zichtbare tekst die wordt gebruikt voor een backlink. Het is belangrijk om variatie aan te brengen in de gebruikte anchor teksten, zodat het er natuurlijk uitziet en niet lijkt op spam. Een goede mix van merknamen, URL's, beschrijvende termen en relevante zoekwoorden is wenselijk.

Backlinkprofiel onderzoeken

Een linkbuilder dient het backlinkprofiel van een website te onderzoeken om te bepalen waar mogelijke verbeteringen kunnen worden aangebracht. Bijvoorbeeld, het benaderen van potentiële concurrenten om de website te versterken. Dit is meestal nodig wil je op een concurrerend zoekwoord kunnen scoren. Een backlinkprofiel optimaliseren is niet makkelijk en het is niet zeker dat het lukt, omdat het verkrijgen van backlinks lastig kan zijn. In dat geval zal een linkbuilder creatief moeten zijn om toch te kunnen scoren op een belangrijk zoekwoord.

Over het algemeen zullen concurrenten niet zomaar een backlink opnemen. Voor het opstarten van een goede linkbuilding strategie is het onderzoeken van het bestaande backlinkprofiel belangrijk. Dit heeft ook betrekking op de interne links. De interne links kunnen vaak verbeterd worden. Met betrekking tot interne links is het ook belangrijk om alleen te linken wanneer er sprake is van relevantie tussen de pagina's. Het zomaar opnemen van interne links heeft niet veel zin. De webpagina's moeten elkaar versterken.

Het huidige backlinkprofiel kun je met verschillende website laten doorzoeken met een gratis linkbuilding scan. Ook kun je een maandelijkse rapportage ontvangen met nieuwe backlinks die naar je website linken. Vanzelfsprekend kan je linkbuilding uitbesteden aan verschillende partijen die er in gespecialiseerd zijn.

Zoekmachine en zoekresultaten

Het toepassen van linkbuilden en het scoren op de juiste zoekwoorden is belangrijk voor veel ondernemers. Vooral het behalen van een hogere positie binnen de zoekmachine van Google is belangrijk. Met een sterke backlink kun je de positie binnen de zoekmachine veranderen. Het is echter niet mogelijk om met slechts één backlink binnen de zoekresultaten hoger te scoren. Er is meestal sprake van concurrentie en de concurrentie kan groot zijn. De meeste concurrenten zijn ook actief bezig met het verbeteren van hun positie in de zoekmachine. Er zijn veel concurrenten die producten en diensten aanbieden, waardoor het lastig is om te scoren op de belangrijkste zoekwoorden.

Beroepsfilm linkbuilder:

Opleidingen tot linkbuilder

Er bestaan geen erkende opleidingsmogelijkheden tot linkbuilder, anders dan het volgen van bijvoorbeeld de hbo-opleiding HBO-ICT. Als linkbuilder is een geheel andere opleiding ook prima denkbaar, omdat voor de specifieke werkzaamheden linkbuilding geen echte opleiding nodig is. Wel moet een linkbuilder over de nodige ICT-kennis beschikken. Een linkbuilder kan bijvoorbeeld ook een marketing opleiding afgerond hebben, omdat linkbuilding ook marketing kan betreffen. Er zijn ook voldoende cursussen linkbuilding te vinden voor mensen die willen leren hoe je het beste kan een linkbuilding campagne kan toepassen. Daarnaast zijn er ook genoeg externe opleidingsinstituten te vinden waar je een opleiding kan volgen. Wanneer je een eigen bedrijf gaat starten als linkbuilder, dan moet je ook een eigen boekhouding opzetten. Dit kan je eenvoudig zelf doen met behulp van een goed online boekhoudpakket.

Bedrijven waar een linkbuilder werkzaam kan zijn

Over het algemeen zal een linkbuilder werkzaam zijn als allround ICT-medewerker binnen een ICT-bedrijf. Daarnaast kan een linkbuilder prima werkzaam zijn als ondernemer. Het is mogelijk dat een linkbuilder ook gezien kan worden als websitebouwer of als marketeer. Eigenlijk kan een linkbuilder binnen alle bedrijven wel werkzaam zijn, die actief zijn op het internet. In sommige gevallen kan een linkbuilder ook aangemerkt worden als webanalist. Zoals eerder omschreven kan het beroep linkbuilder over het algemeen niet gezien worden als fulltime functie, omdat de meeste linkbuilders ook verantwoordelijk zijn voor andere werkzaamheden.

Competenties linkbuilder

De belangrijkste competentie van een linkbuilder is het gestructureerd werken, omdat het verzamelen van zoveel mogelijk linken meestal niet zal werken. Van een goede linkbuilder mag dan ook verwacht worden dat hij of zij goed onderzoek uitvoert voordat hij of zij aan het werk zal gaan. Daarnaast mag van een linkbuilder een commerciële instelling verwacht worden, omdat het verzamelen van linken gezien kan worden als commerciële werkzaamheden. Een andere belangrijke competentie voor een linkbuilder is dat de linkbuilder beschikt over goede communicatieve vaardigheden, omdat een linkbuilder veel moet communiceren met andere webmasters. Algemeen belangrijke woorden zijn kennis, overzicht, presteren, netwerken, doorzettingsvermogen, lef, secuur en ondernemend. Natuurlijk moet een goede linkbuilder ook over ICT-kennis beschikken.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden als linkbuilder

Het arbeidsmarktperspectief als linkbuilder is niet echt van toepassing, omdat het beroep hiervoor niet specifiek genoeg is. Daarnaast zijn relatief gezien veel linkbuilders werkzaam als ondernemer en niet in loondienst werkzaam. Er bestaan als linkbuilder ook geen echte doorgroeimogelijkheden. De doorgroeimogelijkheden zijn afhankelijk van de soort werkgever, het opleidingsniveau en je eigen competenties.

Arbeidsvoorwaarden en salaris linkbuilder

Er zijn geen voorbeelden te geven van de arbeidsvoorwaarden, omdat je als linkbuilder voor verschillende soorten bedrijven werkzaam kan zijn. Ook is het voor dit beroep niet mogelijk om een salarisindicatie te geven, omdat het beroep linkbuilder niet specifiek genoeg is. Zie voor een salarisindicatie de meer specifieke beroepen binnen de passende branche.

Eigen bedrijf starten als Linkbuilder

Als startende zzp'er is het, na de inschrijving bij de Kamer van Koophandel (KvK), ook belangrijk om na te denken over de juiste verzekeringen. Afhankelijk van het type bedrijf en werkzaamheden kunnen verschillende belangrijke verzekeringen relevant zijn als Linkbuilder, waaronder:

Boekhoudprogramma vergelijken Linkbuilder

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Linkbuilder bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.

Klik hier om boekhoudsoftware te vergelijken voor een Linkbuilder.

Mijnzzp.nl