Team Mijnzzp

Backlinks website

Wie de autoriteit van een website wil verhogen zal vroeg of laat de term referring domain tegenkomen. Als mensen op een backlink van een ander domein klikken, worden ze naar jouw website gebracht. Een domein dat linkt naar je website, beïnvloedt indirect de vindbaarheid van je website. Hiermee kun je het aantal bezoekers verhogen als mensen van het verwijzende domein naar je website klikken, wat bekend staat als verwijzend verkeer. Referring domains zijn belangrijk wanneer we het hebben over linkbuilding.

Inhoudsopgave
Wat zijn referring domains?
Linkbuilding strategie
Belangrijkste ranking factoren
Citation flow en trust flow
Organische zoekresultaten
Linkbuilding bureau inschakelen
Zoekmachine optimalisatie
Altijd kwaliteit boven kwantiteit
Follow en no-follow backlinks
Backlinks en Google Penalty
Wat is belangrijker: het aantal verwijzende domeinen of het aantal backlinks?
Werkt linkbuilding nog steeds?
Backlinks in verschillende gradaties
Backlink plaatsen
Broken linkbuilding
Kwalitatieve backlinks krijgen
Wat zijn goede backlinks?
De kracht van interne linkbuilding
Linkbuilding uitbesteden: wel of niet doen
Is linkbuilding verboden?
Sterk linkprofiel opbouwen
Autoriteit opbouwen zonder backlinks
Hoe zijn backlinks te controleren?
Scoren websites met een hoge domain rating hoger in Google?
Hoe populair is linkbuilding?
Wat is een backlink precies?
Hoe wordt de autoriteit van backlinks gemeten?

Wat zijn referring domains?

Een referring domain is een verwijzend domein naar je website. Een andere benaming hiervoor is ook wel een backlink. Voldoende verwijzende domeinen zijn erg belangrijk binnen je linkbuilding strategie. Het aantal verwijzende domeinen is een belangrijke factor voor de domain authority van je website. De domain authority is niet alleen afhankelijk van het backlinkprofiel. Een goede backlink met hoge autoriteit kan wel de online vindbaarheid van je website verhogen binnen de zoekmachines.

Linkbuilding strategie

De links naar jouw website zijn belangrijk voor je zoekmachine ranking. Het aantal kwalitatieve backlinks naar je website kan het organisch verkeer fors doen toenemen. Met andere woorden, linkbuilding strategie is een integraal onderdeel van SEO. Om voor een bepaald trefwoord op nummer #1 in Google te komen moet je backlinks hebben van kwaliteitssites in dezelfde niche als de jouwe. Hoe meer links je hebt die naar je webpagina of blogbericht wijzen, hoe beter je zult scoren binnen de zoekmachines.

Belangrijkste ranking factoren

Het aantal backlinks die naar je website verwijzen is een zeer belangrijke ranking factor voor Google en andere zoekmachines. Er zijn verschillende manieren om het aantal backlinks dat naar je website wijst te vergroten, maar niet alle links zijn even waardevol. In het algemeen zullen backlinks van websites met een hoge autoriteit meer gewicht hebben dan backlinks van websites met een lage autoriteit. De hoeveelheid backlinks is minder belangrijk dan de kwaliteit van de backlinks. De kwaliteit van de backlinks is ook af te lezen aan de citation flow en aan de trust flow.

Citation flow en trust flow

De citation flow is een belangrijke indicator van de autoriteit van een website. Elke backlink die naar je website wijst, is een inkomende link. De citation flow laat zien hoeveel websites naar die website linken, of met andere woorden, hoe belangrijk die is voor dat specifieke domein. Een site met een hoge autoriteit zal meer kracht hebben dan een site met een lage autoriteit. Bij citation flow gaat het om het aantal backlinks dat verwijst naar je website.

De trust flow is een belangrijke indicator met betrekking tot de kwaliteit van de backlink. De trust flow legt uit hoe betrouwbaar de link is. Een backlink van een website die betrouwbaar is zal binnen het algoritme van Google een hogere positie krijgen, dan een link van een onbetrouwbare site. Kwalitatieve backlinks moet dan ook beschikken over een hoge trust flow. De trust flow van een website is moeilijk te manipuleren en is daarom een goede indicator met betrekking tot een sterk linkprofiel. Een sterk linkprofiel opbouwen doe je dus vooral door naar de trust flow van andere website te kijken.

Organische zoekresultaten

Als website-eigenaar, weet je dat organische zoekresultaten een heel belangrijke factor zijn voor het succes van je website. Hoe meer mensen je site bezoeken, hoe beter het is voor de zaken. In veel gevallen is het doel gewoon om je pagina zo hoog mogelijk te laten scoren, zodat veel mensen je website bezoeken. Maar bovenaan in de zoekresultaten komen te staan met je website kan moeilijk zijn. Het verzamelen van kwalitatieve links van andere relevante websites is een prima manier om hoger in de ranglijsten te komen.

Er zijn gratis en betaalde methodes om backlinks te verzamelen van verschillende sites die je helpen de rangschikking van je site in de zoekresultaten te verbeteren. Een van de manieren is een linkbuilding bureau inschakelen om de domain rating te verhogen. Binnen een linkbuilding pakket kun je bijvoorbeeld betaalde links kopen van een externe website.

Linkbuilding bureau inschakelen

Er zijn veel website-eigenaren die maandelijks bezig zijn met het verhogen van het aantal links. Het verzamelen van meerdere backlinks kan veel tijd in beslag nemen. Meestal zijn het online marketeers, webmasters of gevestigde bloggers die de ranking van hun site willen verbeteren. Het regelmatig verkrijgen van nieuwe backlinks van verschillende domeinen is erg belangrijk. De meeste zoekmachines pikken de externe links snel op. Het is wel belangrijk om alleen te kiezen voor kwalitatieve websites.

Zoekmachine optimalisatie

Zoekmachine optimalisatie is erg belangrijk voor de zoekmachines. Als website-eigenaar moet je dan ook weten hoe je je website kunt optimaliseren. Zoekmachine optimalisatie is een subjectieve term en het is moeilijk te bepalen welk algoritme Google precies gebruikt. Het algoritme van Google kijkt naar honderden belangrijke punten om de rangschikking van een website te bepalen. Alleen Google weet precies hoe dit werkt, maar Google heeft gezegd dat het honderden factoren in overweging neemt voor het bepalen van de ranking. Een sterk linkprofiel is een van deze factoren.

Altijd kwaliteit boven kwantiteit

De domein autoriteit van je website verhogen doe je door zo veel mogelijk backlinks van goede kwaliteit te krijgen. Om de autoriteit van je website te verbeteren, streef je altijd naar kwaliteit boven kwantiteit. Kwaliteit verwijst naar het aantal inkomende backlinks dat van een sterke en relevante website komt. Als je de domeinwaarden van je website wilt verhogen, richt je dan alleen op het verkrijgen van backlinks van hoge kwaliteit van gerenommeerde sites met een goede hoeveelheid autoriteit.

Als je naar backlinks kijkt, kun je snel bepalen welke sites het belangrijkst zijn voor je site. Er is bijvoorbeeld een eenvoudig hulpmiddel waar je een URL kunt invoeren en het geeft automatisch een lijst van alle externe links naar die website. Zo kun je beslissen welke link het beste is om de domeinwaarde van je website te verhogen. De links naar jouw website moeten ook voorzien worden van een anchor text. De anchor text, helpt zoekmachines de backlink beter te begrijpen. De domein autoriteit is dus vooral afhankelijk van het aantal waardevolle backlinks.

Een natuurlijk linkprofiel bestaat uit follow en no-follow backlinks. Binnen een natuurlijk linkprofiel moet daarnaast sprake zijn van verschillende anchor texten. Het is onmogelijk om alleen maar follow backlinks te verkrijgen van andere domeinen. Google ziet dit meteen als kunstmatig en dit heeft een negatief effect op de ranking van je website. No-follow links zijn een manier om backlinks van hoge kwaliteit te krijgen zonder tegen de richtlijnen van Google in te gaan.

Als je alleen follow links gebruikt van andere websites kom je niet hoog in de resultaten van zoekmachines. Als een backlink no-follow is, betekent dit dat Google hem niet meetelt als factor om je site te vinden. Een no-follow link kan nog steeds helpen om de domeinwaarde van je website te verhogen als de bron autoriteit en relevantie heeft. De domein autoriteit verhogen kan dus ook met no-follow backlinks. Als het maar gaat om kwalitatieve backlinks.

Een Google Penalty moet voorkomen worden. Als je veel backlinks van lage kwaliteit naar je site hebt, dan is de kans groot dat Google je in de sandbox zet of je website zelfs uit zijn index verwijdert. De site kan nog steeds goed scoren in zoekmachines; maar omdat hij uit de index van Google verwijderd is, kan hij niet meer gevonden worden door nieuwe bezoekers.

Als je website uit Googles index verwijderd is, moet je alle backlinks verwijderen die met dit domein verbonden zijn. Een Google Penalty kan ook optreden wanneer je heel veel backlinks krijgt van hetzelfde IP-adres. De desbetreffende pagina geeft verder ook nauwelijks domein-autoriteit door.

Een groot aantal backlinks van verwijzende websites is gunstig voor de domein autoriteit van je website. Als je de domeinwaarden van je site wilt verhogen, is het aantal verwijzende domeinen veel belangrijker dan het aantal backlinks. Een bepaalde hoeveelheid backlinks kunnen daarnaast ook afkomstig zijn van hetzelfde IP-adres. Een sterk linkprofiel bestaat dus uit veel verschillende verwijzende domeinen.

Werkt linkbuilding nog steeds?

Linkbuilding is alleen maar belangrijker aan het worden voor de domain rating. Het binnenhalen van verwijzende domeinen is belangrijker geworden omdat het een sterkere indicator is voor de autoriteit van je website. Bijna alle online marketeers zijn dagelijks actief met backlinks verkrijgen. Vooral voor het scoren op relevante zoekwoorden werkt linkbuilding zeer goed. Indirect heeft dit ook weer te maken met het verhogen van het organisch verkeer. Het verhogen van het organisch verkeer kun je meestal niet alleen bereiken door het opbouwen van een goed backlinkprofiel. In dat geval zul je ook veel content moeten maken.

Een goed backlinkprofiel moet bestaan uit verschillende backlinks. Denk bijvoorbeeld aan backlinks vanaf artikel marketing, startpagina's en aan persberichten. Goede backlinks komen daarnaast van andere domeinen die relevant zijn. Zoekmachines zien de diversiteit en dit komt de domain rating ten goede.

Zorg ervoor dat je alleen kiest voor betrouwbare websites. Verkeerde backlinks kunnen schade toebrengen aan je website. Dergelijke links moeten voorkomen worden. Ga dus alleen in zee met betrouwbare partijen. Ook het laten opnemen van verschillende backlinks binnen een kortere periode kan verkeerd uitpakken. Een natuurlijk linkprofiel moet je gefaseerd opbouwen. Linkbuilding kost nu eenmaal veel tijd, en de domain rating verhogen lukt ook niet binnen enkele weken.

Broken linkbuilding

Er zijn webmasters die zich actief bezig houden met broken linkbuilding. Broken linkbuilding heeft betrekking op het actief opsporen van broken links op andere websites. In dat geval kun je vragen om de link te vervangen door je eigen link. Broken linkbuilding is wel zeer arbeidsintensief en ook lastig uit te voeren.

Het binnenhalen van voldoende kwalitatieve backlinks is niet eenvoudig. Kwalitatieve backlinks moet je verdienen, kopen of vinden door te zoeken naar gratis mogelijkheden. Gratis backlinks kun je bijvoorbeeld verkrijgen door je aan te melden bij bedrijvenwebsites. Een goede gratis backlink is wel steeds moeilijker te vinden. Een website verwijst niet zomaar naar een ander domain.

Goede backlinks zijn meestal backlinks die niet eenvoudig te verkrijgen zijn. Hoe moeilijker een backlink te verkrijgen is, hoe meer waarde de link heeft voor de domain rating. De beste backlinks zijn contextuele en concurrerende backlinks. Dat zijn links waarbij er een natuurlijk verband is tussen de twee domeinen.

De kracht van interne linkbuilding

Interne linkbuilding maakt een belangrijk onderdeel uit van de domain rating. Er zijn redelijke veel webmasters die te weinig aandacht besteden aan interne linkbuilding. In de meeste gevallen zijn er iedere week wel nieuwe interne backlinks te plaatsen. Interne links kunnen de page authority van je webpagina's behoorlijk verhogen binnen de zoekmachines.

Linkbuilding uitbesteden: wel of niet doen

Hogere posities bereiken is ook mogelijk door het uitbesteden van linkbuilding. Linkbuilding uitbesteden is wel iets wat je niet zomaar moet overlaten aan iedereen. Bij linkbuilding moet je backlinkprofiel op een natuurlijke manier sterker worden. Dit vraagt meestal om een combinatie van linkbuilding tactieken. Een backlinkprofiel met alleen backlinks van startpagina's heeft niet veel toegevoegde waarde meer.

Is linkbuilding verboden?

Google waardeert eerlijke backlinks en een sterk linkprofiel. Websites met veel backlinks scoren meestal hoger in de zoekmachine resultaten. Wel is het zo dat linkbuilding ook echt negatief kan uitpakken. In dat geval is er meestal sprake van verkeerde backlinks of te veel betaalde backlinks.

Sterk linkprofiel opbouwen

Je website waardevol maken doe je dus door het opbouwen van een sterk backlinkprofiel. Het opbouwen van een backlinkprofiel is niet eenvoudig en kan ook zeker veel tijd in beslag nemen. Een goede manier om backlinks te verdienen is door inhoud te publiceren en die te delen op de sociale media. Backlinks hebben tijd en inspanning nodig om de positie van je website in de zoekmachines te versterken. Ook gastbloggen kan enorm helpen om meer backlinks te verkrijgen.

Het opbouwen van autoriteit zonder backlinks is tegenwoordig moeilijk. In dat geval zul je veel waardevolle content moeten maken en delen. Dit geeft overigens geen garantie dat je backlinks krijgt. Lang niet alle bezoekers beschikken over een eigen website en kunnen dus geen backlinks opnemen.

Er zijn verschillende online tools beschikbaar om backlinks mee te controleren. Dit kunnen gratis tools zijn, maar ook betaalde tools. Ook met Google Search Console kun je gratis alle backlinks opzoeken en bekijken. Om de autoriteit van backlinks te kunnen controleren kun je een hulpmiddel gebruiken zoals Moz Open Site Explorer.

Scoren websites met een hoge domain rating hoger in Google?

Websites met een hoge domain rating scoren meestal hoger in Google. Het is wel belangrijk om te beseffen dat een hoge domein waardering niet garandeert dat een website hoger in Google zal scoren. Er zijn veel andere SEO-factoren die ook een belangrijke rol spelen. Een hoge domain rating is ook niet alleen afhankelijk van backlinks. Het verzamelen van backlinks is maar een onderdeel van de ranking. Backlinks vormen wel een belangrijk onderdeel van de rating.

Hoe populair is linkbuilding?

Linkbuilding is populair te noemen in seo, maar niet altijd effectief. Dit komt doordat er ook verkeerde backlinks zijn. Bij linkbuilding is het juist belangrijk om voor kwaliteit te gaan. Er zijn nog steeds veel webmasters die linkbuilding op de verkeerde manier uitvoeren. In dat geval is het wellicht beter om de linkbuilding uit te besteden aan een ervaren partij. Goede linkbuilding heeft geen betrekking op het zoveel mogelijk binnenhalen van backlinks. Linkbuilding draait om het opbouwen van kwaliteit en geen kwantiteit.

Een backlink is het klikbare gedeelte op een website. Door het klikken kom je op een andere website terecht. Vaak gaat het om een backlink die verwerkt is binnen een tekst. De backlink is meestal ook voorzien van een ankertekst. De ankertekst is leesbaar zodra je met de muis op de backlink staat. De ankertekst zorgt ervoor dat zoekmachines de link beter kunnen begrijpen.

Een backlink kan do-follow of no-follow zijn. Een do-follow backlink geeft waarde door aan de zoekmachines. Een no-follow backlink geeft nauwelijks waarde door. Niet iedere backlink is dus even waardevol. De waarde van aan backlink kan ook per website en zelfs per pagina op een website verschillen. Zoekmachines hechten veel waarden aan backlinks. Hierdoor kunnen zoekmachines voor een groot deel bepalen wat de autoriteit van een website moet zijn.

De autoriteit van backlinks wordt gemeten aan de hand van verschillende factoren. Deze omvatten de redactionele positie, de relevantie van het onderwerp en de autoriteit van de websites die naar een andere website linken. Een groot aantal gelinkte pagina's met talrijke inkomende links wijst ook op een sterk backlink profiel.

Mijnzzp.nl