Team Mijnzzp

Gratis backlinks

Ben je op zoek naar websites die gratis backlinks aanbieden? Dan zul je in dit artikel genoeg mogelijkheden vinden! Wij hebben verschillende tips om gratis backlinks te krijgen, en geven tips om het proces sneller voor elkaar te krijgen. Het is belangrijk om zoveel mogelijk te kiezen voor websites die beschikken over voldoende domein autoriteit, maar ook relevant zijn voor jouw site. Hierdoor kan jij je website een flinke boost geven in de Google ranking. Online marketing en linkbuilding zijn tegenwoordig heel belangrijk voor de online autoriteit van je website. Het verkrijgen van kwalitatieve gratis backlinks is niet makkelijk. Het is ook mogelijk om te kiezen voor een betaalde versie voor het vergroten van de online vindbaarheid. Lees snel verder voor onze verschillende tips.

Inhoudsopgave
Gratis backlinks krijgen
Gratis backlinks vanuit directories
Kwaliteit van gratis backlinks
Methodes voor het krijgen van gratis backlinks
Gratis backlinks van grote websites
Backlinks vanuit sociale media en forums
Linkprofiel opbouwen
Hoe kan ik zelf aan de slag met linkbuilding?
Backlink ruilen
Backlinks verzamelen kost veel tijd
Vanzelf kwalitatieve backlinks binnenhalen
Wat zijn goede gratis backlinks:
Wat is broken link building?
Gratis backlink checker
Aantal backlinks en linkbuilding
Goede backlinks verzamelen
Waarom is het zo moeilijk om backlinks te krijgen
Links van partnerships
Reviews schrijven voor het plaatsen van een backlink
Resource linkbuilding
Het zelf aanbieden van backlinks op je online profielen
Comments op je eigen site en comments op andere site
Hoe werkt linkbuilding
Het aantal links naar je website is niet belangrijk

KettingHet binnen krijgen van voldoende gratis backlinks naar jouw website is niet heel moeilijk. Wanneer we spreken van kwalitatieve backlinks is dit wel het geval. Gratis websites zijn er genoeg, maar het probleem met gratis backlinks is dat de links vaak minder waardevol zijn. Hoewel ze gratis zijn, kunnen ze alsnog bijdragen aan je online zichtbaarheid. Een gratis link kan natuurlijk nooit kwaad. Deze kunnen ervoor zorgen dat je domein autoriteit langzaam toeneemt. Wanneer je een nieuwe backlink krijgt, doet dit iets met de autoriteit van je website. De link kracht is meestal niet groot, maar alsnog is er wel sprake van beperkte klink kracht.

De bekendste manier om gratis backlinks te krijgen zijn startpagina's. Dit is een soort van catalogus waar je website in kan worden opgenomen. Als jouw website relevant genoeg is voor de bezoeker, is het krijgen van een gratis backlink meestal mogelijk. Ook komt het voor dat beheerders een kleine vergoeding vragen voor het opnemen van je link. Beheerders kunnen ook vragen om een retourlink.

Linkbuilding websiteDe autoriteit van directories kan wel enorm verschillen. Het heeft meestal geen zin om heel veel linken te laten opnemen binnen verschillende directories. Er zijn veel zoekmachines die (waardeloze) startpagina's in het geheel negeren. Linkbuilding door middel van startpagina's is tegenwoordig niet heel verstandig meer. Meestal gaat dit om een gratis versie waarvan iedereen gebruik kan maken.

Over het algemeen is de kwaliteit van gratis backlinks niet heel groot. Controleer daarom eerst of je wel wil linken met andere websites. Daarnaast moet een gratis backlink relevant zijn om echt waardevol te zijn. Een gratis link kan nooit kwaad, maar het gaat erom of je website echt verbetert door deze gratis backlink. Controleer dus of jouw link opgenomen wordt in een relevante directory. Een link van een onbekende startpagina heeft niet veel toegevoegde waarde en kan ook zeker van lage kwaliteit zijn. Eigenlijk is dit dan ook niet de moeite waard. Het is slimmer om links te verzamelen vanuit goede blogs en andere sites met waarde. De beste gratis backlink komt van een echte website of ander soort domein. Denk bijvoorbeeld ook aan een webwinkel vol met informatie. Ook infographics zijn wat dat betreft erg waardevol.

 • Een methode die goed werkt, is het maken van profielen op bedrijvenwebsites. Er zijn veel bedrijvenwebsites waarop je gratis een profiel kan aanmaken met gratis backlink.
 • Vragen om een gratis backlink kan natuurlijk ook wanneer het om een relevante website gaat. Dit kost over het algemeen wel veel tijd en heeft vaak een laag slagingspercentage. Bij deze tactiek is het heel belangrijk om binnen je niche te blijven. Een vakbroeder binnen je niche zal sneller een link opnemen naar je site.
 • Ook het ruilen van blogs als gastblogger werkt goed. Veel bedrijven en marketeers zijn op zoek naar goede content. Ruil dus je artikel als gastblogger bij andere weblogs in voor een gratis backlink.
 • Een andere methode die goed kan werken is het maken van verschillende eigen websites. Het is dan wel belangrijk om gebruik te maken van verschillende IP-adressen. Ook zul je aan de autoriteit van de verschillende domeinen moeten werken.
 • Maak zelf verschillende goede infographics. Een infographic maken is veel werk, maar kan wel goed werken. Deze worden vaak opgenomen op andere websites. Er zijn beste veel bloggers die hiervan gebruikmaken.

Grote websites zullen normaal gesproken niet snel een link naar een website opnemen. Het is dus extra belangrijk je aan te melden bij verschillende gratis bedrijvenwebsites. Dit zijn vaak backlinks die goed score binnen de zoekmachines. Andere bedrijven zijn meestal ook in verschillende bedrijvengidsen te vinden.

Online marketing resultaten metenHet is dan wel belangrijk om relevante informatie op te nemen bij je profiel. Alleen een backlink plaatsen kan negatief uitpakken voor je autoriteit en is een slecht idee. Daarnaast is de ranking van bedrijvenwebsites meestal hoog. Het is dus jammer om deze gratis autoriteit te laten liggen. Zorg dus ook voor aanvullende informatie naast de backlink.

Backlinks vanuit sociale media kunnen ook bijdragen aan je online zichtbaarheid binnen Google. En ook hier geldt dat je niet van alle sociale media pagina's een backlink wilt. Nogmaals, het gaat erom om dat de backlink relevant is. Bijvoorbeeld: de Facebookpagina van je webshop of het LinkedIn account van jouw bedrijf. Gratis backlinks vanuit andere websites, zoals forums is ook een goede optie. Het doel is om de juiste forums te vinden waarop je een backlink kunt plaatsen.

Influencer voor de cameraZorg ervoor dat je een bericht schrijft waarop mensen zullen reageren en waardoor jij dus ook nog wat bereik kunt genereren. Vergeet alleen niet dat de meeste sociale media en forums alleen no-follow links plaatsen. Een no-follow link geeft nauwelijks waarde door aan je website. Voor linkbuilding heb je hier dus niet veel aan. De inkomende links hebben simpelweg nauwelijks waarde.

Linkprofiel opbouwen

Het opbouwen van een goed linkprofiel is niet makkelijk en kost tijd. Het aantal backlinks laten groeien kan dan ook veel tijd in beslag nemen. De backlinks naar jouw website moet daarnaast ook groeien met natuurlijke links. Zoekmachines hebben het al snel door als een linkprofiel niet klopt. Het verkrijgen van een gratis backlink kan een hele hoop tijd in beslag nemen. Een goede backlink krijg je over het algemeen niet zomaar van andere websites. Het blijft overigens ook belangrijk om zelf voldoende uitgaande links op te nemen. Dit kan intern gedaan worden, maar ook naar andere relevante websites. Wanneer je zelf naar andere sites verwijst, dan werkt dit ook positief voor de eigen autoriteit.

Hoe kan ik zelf aan de slag met linkbuilding?

Zoals je nu wel zal begrijpen is het verzamelen van waardevolle links naar jouw website niet makkelijk. Backlinks kopen is de makkelijkste manier, maar dit artikel gaat over gratis backlinks naar jouw website. Hoe kun je dit nu zelf het beste bereiken? Google bijvoorbeeld op passende zoekwoorden en bekijk welke websites beschikken over een linkpagina. Dit zijn vaak websites die misschien ook wel een backlink willen opnemen. Belangrijk is wel om binnen je niche te blijven. Het optimaliseren van je website kan het beste gedaan worden door relevante backlink te verzamelen. Overigens is het optimaliseren van je website niet alleen afhankelijk van linkbuilding.

Vrouw aan het bellenBacklinks ruilen kan ook heel goed werken. Dit is een goede methode om snel backlinks te verzamelen. Ruil een link met andere webmasters binnen jouw niche en ga bijvoorbeeld ook als gastblogger aan het werk. Dit is een effectieve manier om aan gratis backlinks te komen. Gastbloggen kan wel veel gratis backlinks opleveren. Het is dan wel belangrijk dat het gaat om kwalitatieve backlinks met autoriteit. Er zijn veel blogs te vinden die niet allemaal even waardevol zijn voor Google. Kwalitatieve gratis backlinks zijn meestal alleen te verkrijgen van de bekendere websites.

Het verzamelen van gratis backlinks is eigenlijk alleen te bereiken door passieve linkbuilding toe te passen. De tijd die je daaraan besteedt, is afhankelijk van hoe actief jij bent. Een goed linkprofiel opbouwen kan lang duren en het verkrijgen van een backlink kan relatief veel tijd in beslag nemen.

Het binnenhalen van voldoende kwalitatieve backlinks is alleen mogelijk wanneer je zelf beschikt over een website, vol met waardevolle content. Het starten van een blog is dan ook zeer waardevol met betrekking tot het mogelijk binnenhalen van gratis backlinks. Wel zal je website moeten beschikken over voldoende autoriteit, voordat mensen een link opnemen naar je website. Een actieve blog beheren is dan ook de beste manier om aan backlinks te komen.

Wat zijn goede gratis backlinks:

 • Die niet van gratis directories komen.
 • Links vanuit bedrijvenwebsites.
 • Links vanuit unieke blogs.
 • Links van websites met veel bezoekers.
 • Die moeilijk te verkrijgen zijn.
 • Links van forums en andere media.
 • Backlinks van goede bloggers.
 • Broken linkbuilding.

LinkbuildingBroken link building heeft betrekking op het benaderen van site-eigenaren die gebroken links op hun site hebben staan. Je kunt deze webmasters benaderen om de broken link aan te passen, met een link naar je eigen site. Wellicht is de betreffende site-eigenaar je hiervoor dankbaar en krijg je een link naar je site. Deze methode kan zeker de moeite waard zijn, echter is het wel belangrijk om te zoeken binnen je niche.

Het zoeken naar broken links kun je bijvoorbeeld doen met een goede gratis backlink checker. Er zijn veel gratis backlink checker te vinden die meestal beperkt gratis te gebruiken zijn. Denk bijvoorbeeld aan de Ahrefs backlink checker. De Ahrefs backlink checker is deels gratis te gebruiken. Daarnaast zijn er ook genoeg andere gratis backlink tools te vinden.

Goede linkbuilding heeft geen betrekking op het aantal links naar je site. Linkbuilding draait veel meer om het opbouwen van online autoriteit, waardoor je site hoger komt in de zoekresultaten van Google en andere zoekmachines. Er zijn verschillende factoren die bepalen hoe hoog je binnen de zoekresultaten van Google staat. Backlinks zijn veel waard, maar bepalen niet de zoekresultaten binnen Google. Linkbuilding moet dan ook vooral gezien worden als waardevolle toevoeging.

SEO verbeterenOm hoger in de zoekresultaten van Google en andere zoekmachines te komen moet je waardevolle backlinks verzamelen naar je eigen website. Backlinks die veel waarde doorgeven aan je site moet je meestal verdienen. Een site met hoge autoriteit linkt niet zomaar naar een andere site. Dit is al helemaal niet het geval wanneer je website of webshop een commerciële insteek heeft.

 • Dat heeft vooral te maken met de online concurrentie. Daarnaast kan het wellicht zijn, dat andere beheerders simpelweg geen zin hebben in het opnemen van links. Vooral de grotere sites krijgen dagelijks veel verzoeken om te linken.
 • Een ander argument is dat redelijk veel online marketeers of linkbuilders links proberen te ruilen voor een kwalitatieve slechte link naar een startpagina. Hierbij is er geen sprake van gelijkwaardig linken. Het is de bedoeling dat beide linken waardevol zijn voor de zoekmachine.
 • Ook komt het regelmatig voor dat webmasters zich niet houden aan gemaakt afspraken. Beide partijen nemen netjes de links op naar hun site en klaar is de deal. Helaas komt het regelmatig voor dat bepaalde mensen na een korte periode de link weer verwijderen. Het is dus belangrijk om regelmatig je backlinks te controleren. Hiervoor kan je een backlink checker gebruiken.

Wanneer je regelmatig samenwerkt met andere ondernemers, dan is het belangrijk om binnen je eigen netwerk te kijken. Misschien ken je iemand die, net als jij, op zoek is naar goede backlinks. Je zou dan binnen je samenwerkingsverband ook weer andere potentiële partners kunnen benaderen met het verzoek om te linken. Er zijn beste veel ondernemers te vinden die op een bepaalde manier zelf ook aan het werk zijn als blogger en gebruikmaken van linkbuilding.

Werken aan website op laptopWanneer je sites ziet die gebruikmaken van reviews, dan kan je vragen om een link naar je site. Het is dan wel belangrijk om uitgebreide reviews te schrijven. Dit kan je bijvoorbeeld ook doen op je eigen website. Er zijn redelijk veel mensen die regelmatig een review plaatsen op hun site. Dit kan dus ook gedaan worden om een link te krijgen naar je website.

Resource linkbuilding

Wanneer een bepaalde site veel linkt naar verschillende onderzoeken of bepaalde informatie op het web, dan kan het slim zijn om een mail te sturen. Vanzelfsprekend moet je website dan wel passen binnen de niche en doelgroep. Dit kan ook zeer goed werken bij het opbouwen van je linkprofiel.

Maak je zelf zichtbaar als linkbuilding specialist op je verschillende online profielen. Hierdoor leer je sneller andere ondernemers kennen die wellicht ook backlinks willen opnemen. De vraag naar specialisten is behoorlijk groot te noemen. Hierdoor kan je op een relatief makkelijke manier werken aan je linkprofiel. Het is ook slim om gebruik te maken van een media-kit waarbinnen je linkprofiel is opgenomen. Hierdoor kunnen andere mensen zien wat de samenwerkingsmogelijkheden kunnen zijn.

Comments op je eigen site en comments op andere site

Linkbuilding campagneWanneer je actief blogt, is het slim om een reactieformulier op te nemen. Mensen die reageren op je blogs kun je dan ook weer benaderen voor het ruilen van links. Het is dan natuurlijk wel belangrijk dat iemand over een eigen website beschikt. Er zijn veel bloggers die je mogelijk kunt benaderen voor een samenwerking.

Hoe werkt linkbuilding

Weet je nog niet precies hoe linkbuilding werkt? Lees dan ons artikel: Alles wat je moet weten over linkbuilding.

In het kort: hoe kom je aan gratis links:

 • Ga samenwerkingen aan.
 • Start een website vol met waardevolle content.
 • Gebruik een zoekmachine, zoals Google om partners te vinden.
 • Zoek naar samenwerking via online pagina's.
 • Benader mensen met broken links op hun site.
 • Maak zelf verschillende sites.
 • Ga voor kwaliteit en niet hoeveelheden.
 • Zorg voor recente berichten op je site.
 • Google op onderwerpen en sites die passen in je niche.
 • Mail mensen met een unieke persoonlijke mail.
 • Bonus tip: Maak een gratis profiel aan op mijnzzp.nl met dofollow link.

Laptop met websiteLinkbuilding draait niet om het binnenhalen van zoveel mogelijk nieuwe backlinks. Linkbuilding draait juist om het opbouwen van een waardevol backlinkprofiel. Een backlinkprofiel dient ook een gezonde mix van no-follow en dofollow backlinks te bevatten. Ook is het verstandiger om vooral op de autoriteit te letten. Hiermee bouw je uiteindelijk een goed backlinkprofiel op. Backlinks van echte artikelen zijn het meest waardevol en niet de bekende startpagina's. Voor de ranking van je website kun je de startpagina's beter vergeten. Onderzoek bijvoorbeeld ook waar de concurrenten hun backlinks vandaan halen. De meeste concurrenten zijn ook actief bezig met linkbuilding.

Mijnzzp.nl