Team Mijnzzp

Meerdere domeinnamen gebruiken

Je hebt als ondernemer doorgaans een website voor je bedrijf, waarop klanten de mogelijkheid hebben een product of dienst af te nemen. In bepaalde situaties is het interessant om een extra domeinnaam te nemen om via een andere URL bezoekers op je website te krijgen. Bijvoorbeeld door een populaire domeinnaam te kiezen die de aandacht trekt in het kader van een marketingcampagne. Of om via de betreffende domeinnaam bezoekers naar je LinkedIn pagina door te verwijzen. Er zijn meerdere redenen te bedenken waarom het gebruiken van extra domeinnamen interessant kan zijn.

Inhoudsopgave
Black Friday webadres
Meerdere domeinnamen om door te verwijzen

Black Friday webadres

Het is voor webshops interessant om met het oog op Black Friday een Black Friday domein te registreren. Het is mogelijk om via een dergelijk domein verkeer naar je eigen website toe te leiden. Daarmee is het bereik van de website natuurlijk ineens veel groter. Black Friday valt dit jaar op 26 november en dat is een dag waarop de gekte in online aankopen losbarst.

In Nederland zijn er steeds meer bedrijven die deze dag groots uitpakken en met spetterende aanbiedingen en hoge kortingen komen. Een Black Friday webadres is marketingtechnisch zeker interessant om verkeer aan te trekken. Consumenten gaan in de periode voor Black Friday al massaal op zoek naar koopjes en met een Black Friday webadres heb je dan in de zoekmachine wellicht ook een streepje voor.

Meerdere domeinnamen om door te verwijzen

Een Black Friday webadres is een voorbeeld van een mogelijkheid om meer verkeer aan te trekken, maar deze marketingstrategie is slechts een bepaalde periode van toepassing. Het is dan ook de moeite waard om te kijken naar andere mogelijkheden. Bijvoorbeeld door meerdere populaire domeinnamen vast te leggen die op je bedrijf of werkzaamheden betrekking hebben.

Er is dan de gelegenheid om webforwarding toe te passen, waarbij een domeinnaam verwijst naar een ander domein. Uiteraard is het wel van belang om goede domeinnamen te selecteren en daar zijn een aantal korte tips voor beschikbaar. Denk maar aan korte domeinnamen net als aan de relevantie met je bedrijf, product of dienst. Het is in dat kader ook aan te raden om een uitgebreid zoekwoordenonderzoek uit te voeren. Dan heb je meer kans op slagen en extra verkeer aan te trekken.

Mijnzzp.nl