Team Mijnzzp

Black Friday

Black Friday is een dag waarop de koopgekte tegenwoordig ook in Nederland losbarst en consumenten massaal op jacht gaan naar koopjes. Je kan daar als bedrijf natuurlijk handig op inspringen door een speciale marketingcampagne te lanceren. Het is vooral voor webshops een periode om extra veel omzet te draaien, maar ook in andere branches zijn er opties om te profiteren van Black Friday. Black Friday draait namelijk allang niet meer alleen om webshops. Er zijn ook veel dienstverlenende bedrijven die prima gebruik kunnen maken van Black Friday. Denk bijvoorbeeld aan het tijdelijk toepassen van een aantrekkelijke korting voor een bepaalde dienst.

Inhoudsopgave
Gebruik Google Ads
Black Friday: begin op tijd
Creëer content voor Black Friday

Gebruik Google Ads

Er zijn veel bedrijven die ieder jaar voor Black Friday een speciale marketingcampagne opzetten. Het is daarom belangrijk om op te vallen en één mogelijkheid daarvoor is om Google Ads te gebruiken. Daarmee adverteer je in de zoekmachine en spring je snel in de kijker. Het is voor webshops interessant om een Shopping campagne op te zetten. Voor het genereren van leads zijn tekstadvertenties ideaal en wil je de naamsbekendheid vergroten dan zijn Display campagnes bijvoorbeeld te gebruiken.

Black Friday: begin op tijd

Het is niet zo dat consumenten wachten tot het Black Friday is om op zoek te gaan naar koopjes. De oriëntatiefase begint al eerder. Daarom is het aan te raden om op tijd te beginnen met de Black Friday marketingcampagne. Het is dan ook aan te raden om er op social media alvast aandacht mee te trekken, zodat je doelgroep weet waarheen te gaan als het moment van de koopjes is aangebroken.

Creëer content voor Black Friday

Het is natuurlijk ideaal om als je op tijd begint ook aandacht te besteden aan het creëren van content rondom Black Friday. Maak bijvoorbeeld een blog over dit specifieke onderwerp, waarbij je uitgebreid ingaat op alles wat met Black Friday te maken heeft. Denk daarbij ook aan het creëren van banners die specifiek op Black Friday betrekking hebben en de aandacht van bezoekers trekt.

Het is overigens ook aan te raden om speciale landingspagina’s te maken die zich rond het zoekwoord Black Friday vormen. Daarbij is het zoekwoord te koppelen aan je product of dienst om hoog in de zoekresultaten tevoorschijn te komen als gebruikers deze combinatie gebruiken. Check eventueel welke zoekwoorden verleden jaar veel zijn gebruikt in de zoekmachine en pas je strategie daarop aan.

Mijnzzp.nl