Team Mijnzzp

Webshop starten

Het is voor vrijwel iedere ondernemer belangrijk om online aanwezig te zijn. Een mogelijkheid daarvoor is te starten met een webshop. Dat kan als je al een fysieke winkel hebt, maar ook als je als ondernemer gaat starten en online-producten wilt verkopen. Het is bij het starten met een webshop belangrijk om de juiste stappen te doorlopen. Het opbouwen van een succesvolle webshop is sterk afhankelijk van kwaliteit en de vindbaarheid van de webshop. Hier vind je tips om een effectieve webshop te maken. De tips zijn ook te gebruiken als je online je diensten wilt aanbieden.

Inhoudsopgave
Verricht eerst onderzoek
Ook diensten zijn online te verkopen
Ga snel online
Zorg dat je vindbaar bent

Verricht eerst onderzoek

Als je van plan bent om online-producten in een webshop te verkopen, is het verstandig om eerst onderzoek te verrichten. Kijk online wat je concurrenten doen en hoe de webshop in elkaar steekt. Daarbij hoef je dus niet het wiel opnieuw uit te vinden door een webshop helemaal vanaf nul op te bouwen. Dat kost veel tijd, geld en energie. Er zijn bijvoorbeeld allerlei templates te gebruiken die je veel tijd besparen.

Ook diensten zijn online te verkopen

Misschien denk je wel dat wat jij als ondernemer doet niet echt geschikt is om online te verkopen. Bijvoorbeeld als je trainingen geeft of mensen via coaching begeleidt. Ook dan zijn er mogelijkheden om je diensten aan te bieden. Dat kan onder meer door een training online te koop aan te bieden om zo in een extra en blijvende inkomstenbron te voorzien. Een e-book is een ander voorbeeld van een product dat online te verkopen is. Bundel je kennis in een e-book en biedt deze te koop aan.

Ga snel online

Het is aan te raden om snel online te gaan als je met je bedrijf start. Je kan gaandeweg altijd verbeteringen aanbrengen. Wacht je te lang met het online brengen van je webshop dan loop je vanaf het begin al klanten mis. Er is altijd ruimte voor verdere ontwikkeling en verbetering, waarbij je gebruikmaakt van bijvoorbeeld statistieken.

Zorg dat je vindbaar bent

Het is belangrijk om online vindbaar te zijn voor je klanten. Daarom is het aan te raden om je webshop van unieke content te voorzien en actief te zijn op social media. Het is tenslotte de bedoeling dat iedereen de gelegenheid krijgt je webshop te vinden. Als webshophouder is het tegenwoordig ook belangrijk om veel aandacht te besteden aan zoekmachine optimalisatie. Zonder het toepassen van SEO is het binnenhalen van voldoende organische bezoekers lastig.

Lees ook: Heb je een webshop: Denk aan deze verzekeringen

Mijnzzp.nl