Team Mijnzzp

Webshop kleding

Het starten van een webshop is ideaal om je producten online aan te bieden. Dat is mogelijk als aanvulling op je offline productverkoop, maar ook als zelfstandige webwinkel te realiseren. Daarnaast kun je ook risicoloos starten met een webshop door middel van dropshipping. Er zijn redelijk veel startende ondernemers die een webshop starten op basis van dropshipping. Als je een webshop wilt beginnen zijn er een aantal simpele stappen te volgen. Daar zijn slechts vier belangrijke stappen voor nodig en die komen hieronder aan bod.

Inhoudsopgave
1. Maak van de juiste software gebruik
2. Zorg voor goede hosting
3. Stel voorwaarden op
4. webshop online vindbaar maken

1. Maak van de juiste software gebruik

Een van de belangrijkste aspecten bij het starten van een webshop is de software. Wat dat betreft hoef je niet vanaf nul te beginnen en ook geen uitgebreide kennis te hebben. Er is namelijk webshop software beschikbaar die het eenvoudig maakt je winkel online in te richten. Het is onder meer mogelijk om de keuze te maken voor opensourcesoftware, zoals Magento of WooCommerce. Het is dus niet nodig om zelf je eigen webshop te bouwen. Hiervoor bestaan tegenwoordig handige hulpmiddelen.

2. Zorg voor goede hosting

Naast de keuze voor software voor je webshop is hosting eveneens van groot belang. Overigens zijn er hostingbedrijven die ook de gelegenheid bieden om daarbij van opensourcesoftware gebruik te maken. In dat kader is het onder meer mogelijk om voor Magento hosting te kiezen, zodat je twee vliegen in één klap slaat. Vanzelfsprekend is het ook belangrijk om een goede domeinnaam te bedenken.

3. Stel voorwaarden op

Het is bij het starten van een webshop belangrijk om voorwaarden op te stellen die betrekking hebben op het kopen van producten. Denk daarbij ook aan voorwaarden die betrekking hebben op het bestellen, levertermijn en retourzendingen. Verder is het van belang om te bepalen of je wel of geen gratis verzending en retour aanbiedt. Dat hakt namelijk wel in op de winst die je maakt. Het is beter om je te onderscheiden en te concurreren met bijvoorbeeld een uitstekende service en persoonlijk contact.

4. webshop online vindbaar maken

Bij het vullen van je webshop met producten is het belangrijk om direct SEO toe te passen. Dat betekent dat je per categorie een beschrijving maakt en het liefst per product eveneens een unieke beschrijving toevoegt. Daarbij hanteer je zoekwoorden die je doelgroep gebruikt om online vindbaar te zijn. Om je webshop online beter vindbaar te maken, kan je ook van Google Ads gebruikmaken en op social media actief zijn.

Lees ook ons artikel: zo profiteer je van een fysieke winkel met een webshop

Mijnzzp.nl