Team Mijnzzp

Facebook winkel

Een Facebook winkel is een prima manier om bij de verkoop van producten je omzet een boost te geven. Als je een bedrijfspagina op Facebook hebt en een webshop of website dan is het mogelijk om gratis een Facebook winkel te openen. Je krijgt dan ruimte om producten in je winkel te presenteren en een link op te nemen naar je webshop. Het is onder meer mogelijk om verschillende categorieën aan te maken en om producten op een overzichtelijke manier te ordenen. In een Facebook-post kan je dan van de gelegenheid gebruikmaken om producten te taggen. Het openen van een Facebook winkel is een goede optie om extra omzet te maken als ondernemer.

Inhoudsopgave
Facebook winkel voor producten, maar ook voor diensten
Digitale etalage
Collecties samenstellen

Facebook winkel voor producten, maar ook voor diensten

Het klinkt logisch dat je in een Facebook winkel je producten onder de aandacht kan brengen, maar dat is net zo goed mogelijk met diensten. Het zijn natuurlijk vaak e-commerce bedrijven die van de winkelservice gebruikmaken, maar dat neemt niet weg dat je ook diensten kan aanbieden. Overigens hoef je evenmin een webshop te hebben als je bijvoorbeeld een fysieke winkel hebt, want ook dan biedt de shoppingservice de gelegenheid je omzet te boosten.

Digitale etalage

De digitale etalage op Facebook zorgt voor een groter bereik en dat betekent dat je mag rekenen op meer omzet. Het is bovendien mogelijk om de digitale etalage niet alleen op Facebook te laten zien, maar eveneens op Instagram. Het spreekt voor zich dat het bereik hierdoor nog groter wordt.

Collecties samenstellen

Je kan naar eigen inzicht in de Facebook winkel collecties samenstellen, veranderen en producten toevoegen. Je geeft bij iedere collectie een omschrijving en kent een naam toe. Het is voor klanten dan mogelijk om de Facebook winkel te bezoeken via het eigen account op Facebook of op Instagram zodra je de collecties in de digitale etalage hebt gezet. Bij de toevoeging van nieuwe collecties of nieuwe voorraad is dit te zien in het nieuwsoverzicht van de klanten. Het is eveneens mogelijk dat er een melding volgt om klanten te motiveren de nieuwe collectie in de Facebook winkel te komen bekijken. Overigens is het eveneens mogelijk om de producten te tonen via Marketplace indien er sprake is van een winkel met een betaalfunctie.

Mijnzzp.nl