Team Mijnzzp

Website

Om online te ondernemen, heb je meestal een website nodig. Een mooie site die vanzelfsprekend ook internet bewust is én internet georiënteerd. Want internet staat voor wereldwijd (althans de meeste internetters zijn wereldwijd actief). En internet staat voor netwerksamenleving (thuis- en werkcommunicatie heeft internet vernieuwd), én internet biedt verschillende mogelijkheden voor internetmarketing, waarbij social media marketing ook een belangrijke rol heeft. De internetwereld staat volop in beweging en dat brengt kansen voor u én voor uw onderneming. Die internetkansen willen wij hier benaderen met een aantal internet trucs.

Een marketing strategie is helaas niet compleet zonder een eigen website te hebben. Een ondernemer kan zich bijna niet meer verstoppen achter websites van derden zoals Google en Facebook, waardoor dit vrijwel niet meer wordt gedaan. De online marketing strategie van een online ondernemer begint en eindigt tegenwoordig beide altijd bij de klant: Hoe kan ik online mijn klant helpen? En wat kan online betekenen voor mijn online verkoop en online conversie, online prestaties?

Een eigen website is het visitekaartje van uw bedrijf

Gezien de huidige technologische ontwikkeling is het belang van een website voor iedere onderneming duidelijk te zien. Business to customer marketing, ofwel, marketing naar de klant toe is steeds belangrijker geworden. Een eigen website kan ervoor zorgen dat uw bedrijf bij de juiste klant terechtkomt: precies degene die geïnteresseerd is in de producten en/of diensten die u aanbiedt. Zoals omschreven kan een eigen website gezien worden als online visitekaartje.

Een eigen website helpt u te professionaliseren

Ook al is bijna iedere organisatie inmiddels wel overgestapt op het gebruik van een website, toch is het nog steeds een feit dat de meesten hun website als bijzaak zien. Dit is echter te veranderen; ieder product of dienst en ieder bedrijf heeft een website nodig. Het zorgt ervoor dat uw organisatie wordt gezien als professionele en betrouwbare partij. Ook bestaande klanten zullen een nieuwe website kunnen waarderen. Klanten verwachten in de meeste gevallen ook dat je over een goede website beschikt. Ook social media buttons mogen eigenlijk niet ontbreken op je website.

Een eigen website helpt u op de hoogte te blijven

De wereld van marketing verandert constant. Het op de hoogte blijven van nieuwe marketingtechnieken kan ervoor zorgen dat uw bedrijf de vooruitgang mee maakt en het verschil kan maken ten opzichte van uw concurrenten. Een website geeft uw bedrijf de mogelijkheid om kennis te delen met anderen en kan zo ervoor zorgen dat uw organisatie wordt gezien als inspirerende onderneming. Het zijn niet alleen de grote bedrijven die een eigen website laten maken. Als kleine ondernemer is een website ook belangrijk. Wel is het heel erg belangrijk om je website actief te onderhouden. Vooral veel kleine ondernemers vergeten dit nogal eens.

Een eigen website maakt uw bedrijf mobiel

Veel mensen hebben tegenwoordig een smartphone en zijn dagelijks online, op Facebook of op LinkedIn. Daarom is het belangrijk dat uw website geschikt is voor iedere soort apparatuur, niet alleen computers. Het is belangrijk dat uw organisatie online bereikbaar is én blijft, en om dit te kunnen garanderen is het noodzakelijk dat u een website heeft die voor iedere soort toegang geschikt is en die ervoor zorgt dat uw klanten geen problemen hebben om op uw website te komen. Ook startende ondernemers laten in steeds meer gevallen meteen een bedrijvenwebsite maken. De rede hiervoor is simpel: namelijk: een eerste indruk kan je maar één keer maken. Het is wel zo dat er nog steeds veel ondernemingen zijn die niet beschikken over een eigen website of webshop.

Eigen websites worden hoger getoond in zoekmachines

Veel mensen gebruiken Google als eerste zoekmachine. Met een eigen website is het mogelijk dat uw bedrijf hoger in de zoekresultaten van Google komt te staan en dus makkelijker gevonden wordt. Dit kan ervoor zorgen dat uw organisatie meer bezoekers krijgt, en dat deze bezoekers deze website gaan delen met andere potentiële klanten. Hierdoor is het mogelijk dat uw bedrijf meer omzet gaat halen. Ook het opnemen van blogs met artikelen helpt bij het beter vindbaar maken van je bedrijvenwebsite. Een ander belangrijk punt is het webdesign van de website. Het webdesign is erg belangrijk wanneer het aankomt op de gebruiksvriendelijkheid van je site. Het is belangrijk dat je wel een professionele website laat maken als ondernemer met betrekking tot de geloofwaardigheid van je online reputatie.

Een eigen website is meestal gratis

Er zijn voorbeelden te over van organisaties die hun budget beter en effectiever kunnen verdelen door gebruik te maken van eigen websites, waarvan de kosten relatief laag zijn ten opzichte van de marketingbudgetten die in andere media worden gestoken. Een eigen website kan ervoor zorgen dat uw organisatie veel effectiever marketing kunt opzetten en daarmee meer omzet haalt, waardoor er weer extra budget vrijkomt om voor andere activiteiten.

Een eigen website levert u meer op

Natuurlijk kunnen advertenties effectief zijn, maar dit is niet voor iedere organisatie weggelegd. Door gebruik te maken van een website is het mogelijk dat uw organisatie meer omzet haalt. Een effectief internetmarketingplan kan ervoor zorgen dat uw organisatie net iets meer gaat verdienen dan zonder website, bij voorkeur door het aanbrengen van meer bezoekers en een betere vindbaarheid. Zorg er wel voor dat alle landingspagina's op de juiste manier ingericht worden. Ook het opnemen van adresgegevens en de openingstijden is raadzaam.

Bedrijfswebsite laten maken

Wat komt er in u op als u denkt aan het bouwen van een website? Zo moeilijk kan dat toch niet zijn? Wat is er zo moeilijk aan het in elkaar zetten van wat HTML, CSS en JS bestanden? Maar de realiteit is vaak anders dan wat u zich voorstelde. Misschien is het voor sommige ondernemers heel gemakkelijk om uw eigen site te bouwen, als u er zonder voorkennis aan begint vaak niet.

Tegen de tijd dat u dit artikel gelezen hebt, zou u moeten weten welke hulpmiddelen en vaardigheden nodig zijn om uw eigen website (of webapplicatie) te bouwen. Aan het eind ervan zult u moeten bepalen of een site bouwen voor u gemakkelijk zal zijn - of dat het beter is om het aan een vakman over te laten.

Kosten bedrijfswebsite

De kosten van een bedrijfswebsite hangen af van wat er nodig is en van de functies die nodig zijn. Het kan zo laag zijn als € 200 of zo hoog als € 75.000. De kosten kunnen ook variëren met eenmalige kosten en maandelijkse kosten met wisselende hoeveelheden ondersteuning en technische hulp. In sommige gevallen zul je ook een passende domeinnaam moeten aanschaffen. Dit kan lastig zijn wanneer opties met betrekking tot een passende domeinnaam beperkt zijn. In dat geval is er meestal sprake van een concurrent binnen je markt.

De kosten kunnen in drie verschillende categorieën verdeeld worden. De eerste categorie is de eenmalige prijs, wat betekent dat er geen extra kosten zijn voor hosting of software-updates. Dit omvat meestal het ontwerpen en bouwen van de website. De tweede soort is de maandelijkse kostprijs, waarin de kosten voor hosting en software-updates zijn inbegrepen. De derde kosten zijn de maandelijkse kosten. Dit betekent dat de website helemaal af is, maar er zijn ook maandelijkse kosten voor hosting en updates. Vanzelfsprekend zal niet iedere ondernemer evenveel te besteden hebben wanneer het aankomt op het laten ontwikkelen van een eigen website.

Het is ook mogelijk om gebruik te maken van templates wat de kosten aanzienlijke kan drukken. Het is zeker niet zo dat alle concurrente heel veel geld uitgeven voor het laten maken van een website. Het is wel belangrijk dat bezoekers je website vertrouwen. Ook consumenten moeten je website vertrouwen. Denk bijvoorbeeld aan het toepassen van een "HTTPS" verbinding.

Een website laten ontwikkelen

Als je je website ontwerpt, is het belangrijk dat je navigatiebalken opneemt om je bezoekers te helpen navigeren. Je moet verschillende kleuren en afbeeldingen gebruiken om een uitnodigende sfeer voor je bezoekers te scheppen. Vooral als je afbeeldingen in je inhoud integreert, moet je erop letten dat ze relevant en duidelijk zijn. Het is ook belangrijk te onthouden dat de hoeveelheid tekst van invloed is op hoe lang het duurt voor een pagina in een browser geladen is - zet niet te veel tekst op een pagina! Veel afbeeldingen en video's gebruiken kan de laadtijd van je website vertragen. Let er bij maken van een website wel op dat er contactformulier is om vragen te stellen via email om de betrouwbaarheid te vergroten van je website. Ook het beantwoorden van vragen moet op een simpele manier mogelijk zijn.

Website en SEO

Om aan de top van SEO te komen, moet je trefwoorden toevoegen aan de titel en metatags van elke pagina op je website. Linkbuilding is een belangrijk mechanisme dat zoekmachines gebruiken om rankings te bepalen. De meeste ondernemers gebruiken tegenwoordig WordPress, echter zijn ook andere mogelijkheden.

Optimaliseer je site voor mobiel

Een manier om je site voor mobiel te optimaliseren is door PhoneGap te gebruiken. PhoneGap is een webontwikkeling raamwerk dat de ontwikkeling van android en windows mobiele apps vereenvoudigt. Je kunt PhoneGap gebruiken om een heleboel verschillende soorten apps te maken, maar het heeft enkele beperkingen. Je kunt bijvoorbeeld geen app maken als je een Chrome browser of in-app aankopen in de app wilt hebben.

Wat kan een zakelijke website jouw bedrijf opleveren?

Een bedrijfswebsite kan een representatie van het bedrijf zijn. Als hij goed ontworpen is, kan hij veel informatie over het bedrijf geven. Het is bovendien een gemakkelijke manier voor het bedrijf om met zijn klanten te communiceren. De website kan ook gebruikt worden om de klanten te informeren over de nieuwste producten en diensten van de onderneming.

Een bedrijfswebsite is ook een nuttig hulpmiddel voor marketingdoeleinden. Een sterke aanwezigheid op het web is wat de meeste bedrijven tegenwoordig nodig hebben om op deze wereldmarkt concurrerend te blijven. Ook het regelmatig schrijven van artikelen voor je website is waardevol met betrekking tot het binnenhalen van meer bezoekers. Dit zal de vindbaarheid van je bedrijvenwebsite aanzienlijk vergroten. Let er wel op dat je artikelen geen reclame worden. Ook het opnemen van een webshop binnen je website kan de omzet aanzienlijk doen toenemen. Vandaag de dag zijn er steeds meer ondernemers die een vorm van webshop hebben binnen hun website.

Kun je ook een goedlopend online bedrijf opzetten zonder website?

Je kunt een e-commerce bedrijf beginnen zonder een website. Het betekent wel dat je dingen zult moeten doen zoals verkopen op online veilingsites als BOL.com of Marktplaats.nl. Of verkoop producten op Amazon of eBay.

Voor producten die je koopt en doorverkoopt, zoals in bulk kopen bij AliExpress of Alibaba bijvoorbeeld; kun je dropshipping gebruiken. Dit betekent dat je leverancier je product(en) direct naar je klant verzendt. Je hoeft je geen zorgen te maken over verpakken en verzenden. Een eigen website laten maken als ondernemer is in de meeste gevallen wel raadzaam. Je eigen website is het online visitekaartje van je onderneming.

Mijnzzp.nl