Team Mijnzzp

Ondernemer aan het werk

Wanneer je een website wilt opzetten is het belangrijk om rekening te houden met de vindbaarheid van je website. Dit betekent niet alleen dat je website goed geoptimaliseerd moet zijn voor zoekmachines, maar ook dat je genoeg backlinks naar je website moet genereren. Het verkrijgen van voldoende kwalitatieve backlinks is namelijk een belangrijke ranking factor voor zoekmachines. Hoe meer verschillende backlinks je website heeft, hoe beter je website zal ranken in de zoekresultaten. Dit komt doordat zoekmachines backlinks als een soort van ‘stem’ zien voor je website. Hoe meer backlinks, hoe hoger je in de zoekresultaten zal komen te staan.

Inhoudsopgave
Vindbaarheid website
Hoger scoren in de zoekmachines
Kwaliteit boven kwantiteit
Iemand inhuren voor het opbouwen van online autoriteit

Vindbaarheid website

Voor de vindbaarheid van je website is het dus belangrijk dat je voldoende kwalitatieve backlinks genereert. Dit kan je doen door bijvoorbeeld gastbloggen, linkbuilding of social media marketing. Door deze activiteiten zal er meer verkeer naar je website komen en zal je website uiteindelijk hoger gaan ranken in de zoekresultaten. Dit betekent dat je website meer bezoekers zal krijgen en je wellicht ook meer omzet kan genereren. Het heeft overigens geen zin om lukraak overal een link naar je website achter te laten. Het moet wel gaan om waardevolle backlinks van hoge kwaliteit. Dit zal je website ten goede komen en uiteindelijk leiden tot meer bezoekers.

Hoger scoren in de zoekmachines

Om hoger te kunnen scoren met organische zoekresultaten is het verkrijgen van goede backlinks een belangrijke factor. Hoe meer backlinks je website heeft, hoe groter de kans is dat je hoger in de zoekresultaten zal komen te staan. Dit is een van de redenen waarom het belangrijk is om je website goed te laten linken door andere websites. Het zal niet alleen je vindbaarheid vergroten, maar ook de online autoriteit van je website.

Kwaliteit boven kwantiteit

Het is wel belangrijk om je niet alleen te focussen op het verkrijgen van veel backlinks, maar ook op de kwaliteit van deze backlinks. Een backlink van een hoge kwaliteit zal namelijk meer waarde hebben dan tientallen backlinks van lage kwaliteit. Ook algemene backlinks van forums of social media zullen niet veel toevoegen aan de online autoriteit van je website. Het gaat erom dat je backlinks verkrijgt van hoge kwaliteit en relevante websites. In ieder geval moeten slechte backlinks voorkomen worden. Daarnaast moet er sprake zijn van een gezonde mix van follow en nofollow links. Ook is het belangrijk om te variëren met de anchor tekst.

Iemand inhuren voor het opbouwen van online autoriteit

Er zijn vandaag de dag veel marketingbureaus die gespecialiseerd zijn in het opbouwen van online autoriteit. Dit betekent dat ze ervoor kunnen zorgen dat je website hoog gaat scoren in de zoekresultaten door middel van linkbuilding, social media marketing of andere activiteiten. Het inhuren van een externe partij is in sommige gevallen de beste optie, vooral als je niet veel tijd of kennis hebt op dit gebied. Een marketingbureau zal namelijk precies weten welke activiteiten nodig zijn om je website hoger te laten scoren in de zoekresultaten.

Mijnzzp.nl