Team Mijnzzp

Backlinks website

Wanneer je besluit om te gaan investeren in linkbuilding, is het belangrijk om de waarde van kwalitatieve links goed in te schatten. Redelijk veel ondernemers denken dat het enkel gaat om het aantal inkomende backlinks, maar dit is zeker niet het geval. Kwalitatieve links dragen veel meer bij aan je online succes dan een hoop goedkope links. In dit artikel leggen we uit wat de waarde van kwalitatieve links is, en geven we je tips om ze te verkrijgen.

Inhoudsopgave
Kwaliteit is belangrijk voor de vindbaarheid
Kwalitatieve backlinks zijn onmisbaar

Kwaliteit is belangrijk voor de vindbaarheid

Kwalitatieve links dragen bij aan je online succes op verschillende manieren. Ten eerste zorgen kwalitatieve links ervoor dat je beter gevonden wordt door zoekmachines. Dit komt doordat zoekmachines deze links als een soort ‘stem’ zien voor jouw website. Hoe meer kwalitatieve links je hebt, hoe hoger je dus in de zoekresultaten zal komen te staan.

Daarnaast zorgen kwalitatieve links ook voor meer verkeer naar je website. Dit komt doordat kwalitatieve backlinks meestal afkomstig zijn van relevante en populaire websites. Wanneer mensen op deze website jouw link tegenkomen, zullen ze sneller doorklikken naar je eigen website. Dit leidt tot meer bezoekers op je website, wat weer kan leiden tot meer omzet.

Kwalitatieve links zijn dus onmisbaar als je wilt investeren in linkbuilding. Helaas is het niet altijd even makkelijk om aan kwalitatieve links te komen. In de meeste gevallen zul je hier hard voor moeten werken. We geven je graag wat tips om aan kwalitatieve links te komen:

  • Schrijf gastblogs voor relevante websites in jouw branche.
  • Het is mogelijk om gebruik te maken van een betaalde samenwerking.
  • Doe een samenwerking met een andere onderneming in jouw branche.
  • Deel je blogs op al je sociale media kanalen.
  • Maak en deel relevante persberichten.

Wanneer je deze tips toepast, zul je al snel merken dat het aantal kwalitatieve links naar jouw website langzaam zal toenemen. Dit leidt weer tot meer online succes, en dus ook tot meer omzet. Vanzelfsprekend gaat het opbouwen van meer online autoriteit niet van vandaag op morgen. Het is belangrijk om geduld te hebben, en door te blijven werken aan het verkrijgen van kwalitatieve links. Op den duur zal dit zeker lonen!

Mijnzzp.nl