Team Mijnzzp

Meta description

Een meta description bestaat uit een beknopte beschrijving van een webpagina en is veelal zichtbaar in de Google zoekresultaten. Gebruikers van de zoekmachine voeren een zoekopdracht in en krijgen de resultaten te zien. Het eerste wat vaak opvalt is de meta title en daaronder staat de url van de website en daar weer onder de meta description. Het is zeker aan te raden om hier aandacht aan te besteden, want de korte beschrijving geeft de bezoekers belangrijke informatie. Bovendien kan je de meta description gebruiken om bezoekers te overtuigen je website te bezoeken.

Meta description: overtuigend karakter

In een ver verleden was het zo dat een meta description een belangrijke rankingfactor was voor Google, maar dat is niet meer zo. Toch is het wel belangrijk om er aandacht aan te besteden, omdat je er namelijk veel meer mee kan doen. Je geeft in een korte beschrijving namelijk weer waar de bezoeker op kan rekenen bij het bezoeken van je website. Door dat met een overtuigend karakter te doen, heb je meer kans dat de gebruiker van de zoekmachine op jouw link klinkt in plaats van de website onder of boven je. Het voordeel is bovendien dat je hierdoor de CTR verhoogt en dat is dus wel op een indirecte manier belangrijk voor SEO ofwel zoekmachine optimalisatie.

Zoekwoorden verwerken meta description

Als een gebruiker van de zoekmachine een bepaalde zoekopdracht invoert dan worden daar doorgaans zoekwoorden voor gebruikt. Door je te richten op belangrijke zoekwoorden die je in je meta description verwerkt, trigger je de aandacht van de gebruiker van de zoekmachine. Die is namelijk precies daarnaar op zoek en als de zoekopdracht overeenkomt met wat in je meta description staat, is de kans groot dat je website een bezoeker erbij krijgt. Gebruik dus passende zoekwoorden in de meta description.

Overigens is het om op te vallen in de zoekresultaten eveneens aan te raden om aandacht te besteden aan de meta title. Deze staat namelijk prominent in beeld. Als je daarmee de aandacht trekt en een overtuigende meta description hebt die antwoord geeft waar de gebruiker naar op zoek is, vergroot je kans op een websitebezoek.

Mijnzzp.nl