Team Mijnzzp

Website maken

Het maken van een zzp website is met een aantal stappen niet heel moeilijk. Er zijn allerlei websitebouwers om je door het proces heen te leiden. Bovendien is het mogelijk om de keuze te maken voor een WordPress website die ook nog eens eenvoudig is in het beheer. Volg onderstaande stappen om aan de slag te gaan met je zzp website.

Inhoudsopgave
1. Zzp website: eerst domeinnaam registreren
2. Kies een hostingprovider
3. Richt je zzp website in
4. Maak gebruik van Google Analytics

1. Zzp website: eerst domeinnaam registreren

Bedenk een naam voor je website en laat deze als domeinnaam vastleggen. De naam hoeft niet per se de bedrijfsnaam te zijn, maar dat kan natuurlijk wel. Het is mogelijk dat de domeinnaam al bezet is en dan moet je een andere naam kiezen. Bijvoorbeeld door de bedrijfsnaam net even op een andere manier te verwerken. Of voor een totaal andere gemakkelijk te onthouden naam te kiezen voor je zzp website.

2. Kies een hostingprovider

Het is als je gebruik wilt gaan maken van een websitebouwer voor je zzp website, dan is het handig om direct een hostingprovider te kiezen. Er zijn een groot aantal providers die bij de hosting een websitebouwer beschikbaar stellen. Hosting is belangrijk omdat de provider ervoor zorgt dat je website op internet te zien is.

3. Richt je zzp website in

Bij het maken van een zzp website biedt de hostingprovider een websitebouwer, waarbij je gebruik kan maken van gratis templates. Kies een template die bij je bedrijf past en richt de website in met content. Daarbij is het handig om aandacht te besteden aan zoekmachine optimalisatie door voor content belangrijke zoekwoorden te gebruiken.

4. Maak gebruik van Google Analytics

Het is voor je zzp website zeker aan te raden om Google Analytics te gebruiken. Daarmee is het namelijk mogelijk om de prestaties van je website te volgen. Zo ontdek je hoeveel bezoekers er langskomen, maar ook krijg je inzicht in welke pagina’s het meest populair zijn. Op deze manier is het mogelijk om aan de hand van de prestaties je zzp website verder te verbeteren. Verder is het belangrijk om regelmatig nieuwe content te lanceren om het voor bezoekers aantrekkelijk te maken vaker terug te komen. Voor het verbeteren van de website kun je weer gebruikmaken van Google Search Console.

Lees ook ons artikel: waarom iedere zzp-er een website moet hebben

Mijnzzp.nl