Team Mijnzzp

Bedrijf starten

Het is voor veel mensen in loondienst of die thuis zitten zonder werk een droom om een bedrijf te starten om als zzp'er te werken. Nu zijn er veel soorten bedrijven waar startkapitaal voor nodig is, maar er zijn ook mogelijkheden om zonder geld een bedrijf te starten. Als je een laptop in huis hebt, is het zelfs relatief eenvoudig om als zzp'er een bedrijf te beginnen zonder geld. Je kan namelijk gewoon vanuit huis beginnen met een van de verdienmodellen die het eigen succes al hebben bewezen. In plaats van geld kost het alleen tijd en energie die je erin moet steken.

Inhoudsopgave
Maak een website voor affiliate marketing
Verkoop producten van anderen via dropshipping
Dienstverlening vanuit huis

Maak een website voor affiliate marketing

Een van de gemakkelijke manieren om een bedrijf te starten zonder geld is op basis van het verdienmodel affiliate marketing. De basis daarvoor is een eigen website. Heb je geen verstand van het maken van een website dan zijn er twee opties die bijna niks kosten. Of je gaat je helemaal verdiepen in het maken van een website. In dat geval is een WordPress website een uitstekende optie. Of je kijkt in je familie- en vriendenkring of er iemand is die voor jou een website wil opzetten. Daarna vul je de website met content en is het mogelijk om via een affiliate programma geld te verdienen.

Verkoop producten van anderen via dropshipping

Een ander verdienmodel betreft dropshipping. Je hebt dan een eigen webshop, waarop je producten te koop aanbiedt. De producten zijn niet van jezelf en je hebt dan ook geen eigen voorraad nodig. De dropshipper verzorgt de verzending van producten naar de koper die via jouw webshop een bestelling heeft geplaatst. Je kan je op een enkel productsoort richten of meerdere producten aanbieden.

Dienstverlening vanuit huis

Een bedrijf starten zonder geld als zzp'er is ook mogelijk door vanuit huis een dienst aan te bieden. Er zijn allerlei opties om online diensten aan te bieden. Bijvoorbeeld als coach of als consultant op een bepaald vakgebied. Zo zijn er ook mogelijkheden om als zzp'er als virtual assistant aan de slag te gaan of om als grafisch vormgever te werken.

Man aan het werkHet starten van een bedrijf zonder financiële mogelijkheden is over het algemeen niet makkelijk, echter niet onmogelijk.

Het is in dat geval belangrijk om te starten met een relatief laagdrempelige business. Online zijn hiervoor genoeg mogelijkheden te vinden.

Lees ook ons artikel: Wat kost het om een bedrijf te starten?

Mijnzzp.nl