Verloskundige

Overzichtspagina

Avatar van Team Mijnzzp

Wat doet een Verloskundige?

Een verloskundige is verantwoordelijk voor het begeleiden en controleren van normale ongecompliceerde zwangerschappen en bevallingen. Zwangere vrouwen komen regelmatig bij de verloskundige, die de vrouwen onderzoekt en controleert met betrekking tot de zwangerschap. Tevens geeft een verloskundige informatie aan vrouwen die met de zwangerschap en de bevalling te maken hebben, zoals de voorbereidingen hierop, het kraambed en bijvoorbeeld hoe er borstvoeding geven moet worden. Wanneer een verloskundige onregelmatigheden tijdens de zwangerschap constateert verwijst de verloskundige de betreffende vrouw naar een gynaecoloog of kinderarts, afhankelijk van de mogelijke complicaties. De werkzaamheden van een verloskundige zijn aan te merken als belangrijke werkzaamheden, omdat het de verloskundige is die zwangere vrouwen controleert en begeleidt tijdens de zwangerschap. Verloskunde is een verzamelnaam voor alle kennis rondom de zwangerschap, de bevalling en het kraambed. Kraambed of kraamtijd is de periode na de bevalling van acht tot tien dagen, waarbinnen het lichaam weer verandert in een niet-zwangere toestand. In het kort kunnen we de werkzaamheden van een verloskundige het beste omschrijven als het controleren van zwangere vrouwen door middel van het uitvoeren van verschillende onderzoeken. Deze onderzoeken zijn gericht op de controle van de normale ontwikkeling van een zwangerschap.

Lees verder...

Opleiding tot Verloskundige

Welke opleiding is nodig om Verloskundige te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Verloskundige? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Verloskundige

Wat is het salaris en tarief van een Verloskundige? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Verloskundige in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...


Mijnzzp.nl