Reumatoloog

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Reumatoloog?

Een reumatoloog is een arts die zich gespecialiseerd heeft in reumatologie. Reumatologie is een brede specialisatie die betrekking heeft op ruim honderd verschillende soorten van reuma. Reumatologie omvat alle ziektes en aandoeningen die pijn en/of misvormingen veroorzaken aan het lichaam. Denk bijvoorbeeld aan de gewrichten, de spieren, de pezen en aan het bot. Andere vakgebieden die toebehoren tot reumatologie zijn artrose en auto-immuunziekte. Auto-immuunziekte heeft betrekking op het immuunsysteem van het lichaam. Als een lichaam van mensen lichaamseigen cellen en stoffen ervaart als lichaamsvreemd spreekt men van een auto-immuunziekte. Een reumatoloog werkt met patiënten van alle leeftijden, die reuma, artrose of een auto-immuunziekte hebben. In de meeste gevallen hebben reumapatiënten last van pijn door reumaontstekingen of kunnen reumapatiënten hun gewrichten niet goed of helemaal niet meer bewegen. De belangrijkste werkzaamheden van een reumatoloog zijn dan ook het voorkomen van klachten, het verminderen van klachten en het genezen van klachten. Vanzelfsprekend zijn de werkzaamheden van een reumatoloog aan te merken als zeer gespecialiseerde werkzaamheden. Reuma is een verzamelnaam voor aandoeningen waarbij het lichaam een bepaalde afweerreactie geeft, die leidt tot ontstekingen, die in veel gevallen pijnlijk en zeer hinderlijk kunnen zijn. Zoals eerder omschreven bestaan er veel verschillende vormen van reuma. Een reumatoloog is vaak werkzaam op de polikliniek om patiënten te onderzoeken. Denk hierbij aan het onderzoeken van urine en bloed en aan het maken van röntgenfoto's om te kunnen bepalen welke vorm van reuma een patiënt precies heeft. Bij reuma is het belangrijk om snel te handelen, omdat langdurige ontstekingsreacties blijvende schade kunnen veroorzaken. Vanzelfsprekend is een reumatoloog ook verantwoordelijk voor het opstellen van behandelplannen en het voorschrijven van medicatie.

Lees verder...

Salaris en tarief van een Reumatoloog

Wat is het salaris en tarief van een Reumatoloog? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Reumatoloog in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Reumatoloog

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Reumatoloog bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl