Anesthesiemedewerker

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Anesthesiemedewerker?

Een anesthesiemedewerker is verantwoordelijk voor het assisteren van de anesthesioloog bij alle voorkomende werkzaamheden, zoals het controleren van de apparatuur, het onder narcose brengen van patiënten en het assisteren bij het aanbrengen van plaatselijke verdovingen. Ook het bewaken van de vitale functies tijdens operaties, zoals de ademhaling en bloedsomloop, behoort tot het takkenpakket van de anesthesiemedewerker. Als anesthesiemedewerker ben je werkzaam binnen het operatie behandelteam onder verantwoordelijkheid van de anesthesioloog. Een anesthesiemedewerker is samen met de anesthesioloog verantwoordelijk voor de patiënten tijdens hun verblijf op de operatiekamer. Als anesthesiemedewerker heb je dan ook vaak contact met patiënten, de anesthesioloog en alle andere operatieassistenten. Ook algemene werkzaamheden, zoals het vooraf klaarmaken van de operatiekamer en het klaarleggen van medicijnen en werkmaterialen behoort tot de werkzaamheden van een anesthesiemedewerker. De werkzaamheden van een anesthesiemedewerker zijn ondersteunende werkzaamheden, die betrekking hebben op anesthesie. De daadwerkelijke anesthesie wordt toegepast door de anesthesioloog. Anesthesie is meer dan het simpel verdoven van patiënten, omdat verdovingen per patiënt kunnen verschillen. De verdoving wordt aangepast aan leeftijd, gewicht en gezondheidstoestand van de patiënt. Tijdens de anesthesie worden de reacties op de medicijnen en de ingreep nauwkeurig gevolgd door de anesthesioloog en de anesthesiemedewerker. Ook kan het nodig zijn om bloedverlies van de patiënt te corrigeren of de patiënt aan te sluiten op de beademingsmachine. Als anesthesiemedewerker sta je onder toezicht van de anesthesioloog, maar kan het ook voorkomen dat je zelfstandig werkt in overleg met de anesthesioloog. Ook kan het voorkomen dat je tijdens acute situaties zelfstandig werkzaam bent, totdat de anesthesioloog aanwezig is.

Lees verder...

Salaris en tarief van een Anesthesiemedewerker

Wat is het salaris en tarief van een Anesthesiemedewerker? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Anesthesiemedewerker in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudsoftware vergelijken voor Anesthesiemedewerker

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Anesthesiemedewerker bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl