Ambulancechauffeur

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Ambulancechauffeur?

Een ambulancechauffeur is een speciaal opgeleide chauffeur die verantwoordelijk is voor het besturen van de ambulance. Een ambulancechauffeur is geen arts of verpleegkundige maar mag wel medisch ondersteunende handelingen uitvoeren naast het besturen van de ambulance. Een ambulancechauffeur is dus niet alleen verantwoordelijk voor het besturen van de ambulance. Als ambulancechauffeur assisteer je ook de ambulanceverpleegkundige binnen zijn of haar werkzaamheden. Omdat je als ambulancechauffeur regelmatig spoedritten zal rijden heeft de ambulancechauffeur een uitgebreide rijopleiding doorlopen, waarbij de ambulancechauffeur ook medisch ondersteunende handelingen leert uitvoeren. Als ambulancechauffeur vervoer je patiënten van en naar het ziekenhuis en ben je meestal de eerste hulpverlener ter plaatse bij patiënten, samen met de ambulanceverpleegkundige. Omdat het rijden met een ambulance om speciale vaardigheden vraagt hebben ambulancechauffeurs een uitgebreide rijtraining doorlopen. In het kort kunnen we de werkzaamheden van een ambulancechauffeur het beste omschrijven als het op een veilige manier vervoeren van patiënten, de ambulanceverpleegkundigen en jezelf als ambulancechauffeur. Daarnaast heeft een ambulancechauffeur de belangrijke taak om de communicatie te onderhouden met andere hulpverleningsdiensten, zoals de meldkamer, de brandweer en de politie. Vanzelfsprekend heeft een ambulancechauffeur regelmatig te maken met spoedvervoer, waarbij de algemene veiligheid hoog aangeschreven staat. Als ambulancechauffeur ben je dus niet alleen verantwoordelijk voor ondersteunende verpleegkundige handelingen. Denk bijvoorbeeld ook aan het ondersteunen van patiënten, omstanders en aan familie. Andere werkzaamheden zijn het uitvoeren van algemene controles en klein onderhoud aan de ambulance. Een ambulancechauffeur heeft dus meer taken dan alleen het besturen van de ambulance.

Lees verder...

Salaris en tarief van een Ambulancechauffeur

Wat is het salaris en tarief van een Ambulancechauffeur? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Ambulancechauffeur in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudsoftware vergelijken voor Ambulancechauffeur

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Ambulancechauffeur bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl