EHBO instructeur

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een EHBO instructeur?

Een EHBO-instructeur geeft EHBO-lessen en trainingen aan EHBO-cursisten. EHBO staat voor eerste hulp bij ongevallen, maar wordt tegenwoordig ook steeds vaker eerstehulpverlening (EHV) genoemd. EHBO is een bijzondere manier van eerstehulpverlening, omdat EHBO'ers geen medisch specialisten zijn. De bevoegdheden en verantwoordelijkheden van een EHBO'er zijn dan ook beperkt en moeten gezien worden in het verlenen van eerste hulp naar eigen vermogen. Een andere benaming voor EHBO kan ook weer zijn spoedeisende hulpverlening bij slachtoffers. EHBO is vanzelfsprekend voor iedereen belangrijk, omdat iedereen in onverwachte situaties kan terechtkomen waarbij het bieden van eerste hulp noodzakelijk is. Dit kan het bieden van eerste hulp bij levensbedreigende situaties zijn, maar kan ook betrekking hebben op minder spoedeisende situaties. Een EHBO-cursus is dan ook voor iedereen raadzaam, omdat het op de juiste manier helpen van slachtoffers zo belangrijk is. Een EHBO-diploma geeft verder geen medische verplichtingen of bevoegdheden, omdat een EHBO-diploma gezien moet worden als eerstehulpverlener door leken. Een EHBO-instructeur geeft niet alleen EHBO-lessen aan particulieren, omdat er binnen het bedrijfsleven ook veel beroepen zijn waarbinnen het volgen van EHBO-cursussen belangrijk is. Denk hierbij bijvoorbeeld aan winkelpersoneel, aan horecamedewerkers en aan beveiligingsmedewerkers die allemaal moeten weten hoe te handelen tijdens calamiteiten. Hoever een EHBO-cursus inhoudelijk precies zal gaan kan verschillen per eerste hulp opleiding, omdat er op verschillende niveaus cursussen worden aangeboden die per stichting kunnen verschillen. Er bestaat tegenwoordig ook een speciaal certificaat spoedeisende hulpverlening bij slachtoffers, dat gezien moet worden als een vakbekwaamheidscertificaat.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep EHBO instructeur

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Salaris en tarief van een EHBO instructeur

Wat is het salaris en tarief van een EHBO instructeur? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als EHBO instructeur in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep EHBO instructeur zijn vaak ook:

Boekhoudprogramma vergelijken EHBO instructeur

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als EHBO instructeur bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl