Apothekersassistent

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Apothekersassistent?

Een apothekersassistent is verantwoordelijk voor verschillende werkzaamheden, zoals het beheren van geneesmiddelen, het verstrekken van geneesmiddelen en het voorzien van informatie aan mensen. Een apothekersassistent werkt over het algemeen met diverse collega's samen, zoals andere apothekersassistenten, apotheekhulpen en apotheker(s), afhankelijk van de soort apotheek. Als apothekersassistent werk je dus in een apotheek waar mensen hun voorgeschreven medicijnen ophalen op doktersrecept, of verkoop je medicijnen en andere middelen die vrij verkoopbaar zijn in de apotheek. Naast de verkoop en het uitleveren van medicijnen is het adviseren een belangrijke taak van een apothekersassistent. Het beroep apothekersassistent is een beroep op Mbo-niveau vier en moet gezien worden als een beroep met grote verantwoordelijkheden, omdat er geen fouten gemaakt mogen worden. Als apothekersassistent kan je in verschillende soorten apotheken werkzaam zijn, afhankelijk van je voorkeur, zoals in een openbare apotheek, een ziekenhuisapotheek of bij een apotheekhoudende huisarts. Naast het werken met medicijnen en klanten zal je als apothekersassistent verantwoordelijk zijn voor andere werkzaamheden, zoals administratieve werkzaamheden en eenvoudige voorbereidingswerkzaamheden. Ook het invoeren en verwerken van simpele recepten behoort tot de werkzaamheden van de apothekersassistent. Als er onduidelijkheden zijn met betrekking tot recepten, wordt dit meestal opgepikt door de apotheker. Een van de belangrijkste taken van een apothekersassistent is het informeren van mensen over hun geneesmiddelen. Denk bijvoorbeeld aan informatie over het gebruik, de bijwerkingen, de bewaarmethode en de manier, waarop geneesmiddelen gebruikt moeten worden. In de meeste gevallen zul je als apothekersassistent achter de balie staan om mensen te kunnen helpen.

Lees verder...

Opleiding tot Apothekersassistent

Welke opleiding is nodig om Apothekersassistent te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Apothekersassistent? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Apothekersassistent

Wat is het salaris en tarief van een Apothekersassistent? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Apothekersassistent in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Apothekersassistent

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Apothekersassistent bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl