Apothekersassistent

Overzichtspagina

Avatar van Team Mijnzzp

Wat doet een Apothekersassistent?

Een apothekersassistent is verantwoordelijk voor verschillende werkzaamheden, zoals het beheren van geneesmiddelen, het verstreken van geneesmiddelen en het voorzien van informatie aan mensen. Een apothekersassistent werkt over het algemeen met diverse collega's samen zoals andere apothekersassistenten, apotheekhulpen en apotheker(s), afhankelijk van de soort apotheek. Als apothekersassistent werk je dus in een apotheek waar mensen hun voorgeschreven medicijnen kunnen ophalen op doctorsrecept, of verkoop je medicijnen en andere middelen die vrij verkoopbaar zijn in de apotheek. Naast de verkoop en het uitleveren van medicijnen is ook het adviseren een belangrijke taak als apothekersassistent. Het beroep apothekersassistent is een beroep op Mbo-niveau vier en moet gezien worden als een beroep met grote verantwoordelijkheden, omdat er geen fouten gemaakt mogen worden. Als apothekersassistent kan je in verschillende soorten apotheken werkzaam zijn, afhankelijk van je voorkeur zoals in een reguliere apotheek, een ziekenhuisapotheek of bij een apotheekhoudende huisarts. Naast het werken met medicijnen en klanten zal je als apothekersassistent in veel gevallen ook verantwoordelijk zijn voor andere werkzaamheden zoals administratieve werkzaamheden.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Apothekersassistent

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Apothekersassistent

Welke opleiding is nodig om Apothekersassistent te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Apothekersassistent? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Apothekersassistent

Wat is het salaris en tarief van een Apothekersassistent? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Apothekersassistent in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...


Mijnzzp.nl