Apothekersassistent

Overzichtspagina

Avatar van Team Mijnzzp

Wat doet een Apothekersassistent?

Als apothekersassistent werk je in een apotheek waar mensen hun voorgeschreven medicijnen kunnen ophalen op doctorsrecept, of verkoop je medicijnen of andere middelen die vrij verkoopbaar zijn in de apotheek. Naast verkoop of het uitleveren van medicijnen is ook het adviseren een belangrijke taak als apothekersassistent. Het beroep apothekersassistent is een beroep op Mbo-niveau vier en is een verantwoordelijk beroep, omdat er geen fouten gemaakt mogen worden. Als apothekersassistent kan je in verschillende soorten apotheken werkzaam zijn, afhankelijk van je voorkeur. Naast het werken met medicijnen en klanten zal je als apothekersassistent meestal diverse administratieve taken uitvoeren, afhankelijk van de werkgever.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Apothekersassistent

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Apothekersassistent

Welke opleiding is nodig om Apothekersassistent te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Apothekersassistent? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Apothekersassistent

Wat is het salaris en tarief van een Apothekersassistent? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Apothekersassistent in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...


Mijnzzp.nl