Doktersassistent

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Doktersassistent?

Een doktersassistent is een zorgmedewerker die verantwoordelijk is voor ondersteunende werkzaamheden. Als doktersassistent ben je dan ook een belangrijke aanvulling voor een dokter binnen zijn of haar praktijk, omdat een doktersassistent veel handelingen uit handen neemt. De werkzaamheden van een doktersassistent moeten over het algemeen gezien worden als ondersteunende werkzaamheden, zoals het beantwoorden van de telefoon, het maken van afspraken met patiënten, het ontvangen van patiënten, het klaarleggen van dossiers en het verzorgen van de administratie. Daarnaast zorg je er als doktersassistent voor dat de praktijk netjes is. Maar ook het assisteren bij simpele medische handelingen, zoals kleine operaties, behoort tot de werkzaamheden van een doktersassistent. Daarnaast kan een doktersassistent verantwoordelijk zijn voor het geven van medische voorlichting aan patiënten. Het is dus niet zo dat een doktersassistent alleen verantwoordelijk is voor het assisteren van dokters. De werkzaamheden en verantwoordelijkheden van een doktersassistent moeten breder gezien worden. In veel gevallen is het de doktersassistent die patiënten voor het eerst te woord zal staan. Dit houdt in dat van een doktersassistent verwacht mag worden dat hij of zij de ernst van de situatie op een juiste manier kan inschatten. Als doktersassistent kan je werkzaam zijn voor verschillende soorten medisch specialisten, huisartsen en bedrijfsartsen, afhankelijk vanwaar je precies werkzaam bent als doktersassistent. Als doktersassistent mag je over het algemeen ook enkele medisch-technische taken zelfstandig uitvoeren, zoals het injecteren, verbinden, hechten, EHBO verlenen of het controleren van diabetespatiënten. Het is dus niet zo dat doktersassistenten alleen verantwoordelijk zijn voor administratieve werkzaamheden.

Lees verder...

Opleiding tot Doktersassistent

Welke opleiding is nodig om Doktersassistent te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Doktersassistent? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Doktersassistent

Wat is het salaris en tarief van een Doktersassistent? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Doktersassistent in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudsoftware vergelijken voor Doktersassistent

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Doktersassistent bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl