Doktersassistent

Overzichtspagina

Avatar van Team Mijnzzp

Wat doet een Doktersassistent?

Een doktersassistent is een belangrijke aanvulling voor de dokter in zijn praktijk, omdat de doktersassistent veel handelingen uit handen neemt van de dokter. De taken van een doktersassistent zijn over het algemeen ondersteunend, zoals het beantwoorden van de telefoon, het maken van afspraken met patiënten, het ontvangen van patiënten, het klaarleggen van dossiers en het verzorgen van de administratie. Daarnaast zorg je er als doktersassistent natuurlijk voor dat de praktijk netjes is. Maar ook het assisteren bij operaties, zoals het aangeven van instrumenten en het zelfstandig vaststellen van een voorlopige diagnose om de fysieke gesteldheid van een patent boven water te krijgen en de ernst van de situatie in te schatten, zal tot je takenpakket behoren als doktersassistent.

Lees verder...

Opleiding tot Doktersassistent

Welke opleiding is nodig om Doktersassistent te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Doktersassistent? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Doktersassistent

Wat is het salaris en tarief van een Doktersassistent? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Doktersassistent in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...


Mijnzzp.nl