Dietist

Overzichtspagina

Avatar van Team Mijnzzp

Wat doet een Dietist?

Een diëtist is een specialist op het gebied van voeding en behandelt patiënten met een op maat gemaakt voedingsadvies c.q. dieetadvies. Mensen komen zeker niet alleen bij een diëtist terecht wanneer ze overgewicht hebben door ongezonde eetpatronen maar kunnen ook bij een diëtist terechtkomen wanneer ze diabetes, coeliakie of allergieën hebben en worden doorgaans door een arts doorverwezen. Bij alles wat een diëtist doet staat de bevordering van de lichamelijke gezondheid voorop. Een diëtist heeft zeker ook een grote adviserende rol op het gebied van voeding en zal cliënten motiveren in hun gevecht tegen overgewicht. De titel diëtist is wettelijk beschermd maar iedereen kan tegenwoordig bij een diëtist terecht zonder tussenkomst van bijvoorbeeld een huisarts.

Lees verder...

Opleiding tot Dietist

Welke opleiding is nodig om Dietist te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Dietist? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Dietist

Wat is het salaris en tarief van een Dietist? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Dietist in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...


Mijnzzp.nl