Dietist

Overzichtspagina

Avatar van Team Mijnzzp

Wat doet een Dietist?

Een diëtist is een specialist op het gebied van voeding en behandelt patiënten met een op maat gemaakt voedingsadvies of dieetadvies. Het beroep diëtist kan niet zomaar vergeleken worden met de werkzaamheden van een gewichtsconsulent, omdat een diëtist gespecialiseerd is in voeding in relatie tot ziekte. De werkzaamheden van een diëtist gaan dan ook verder dan alleen het geven van voedingsadvies, omdat een diëtist te maken zal krijgen met patiënten die een bepaalde ziekte hebben. Denk hierbij bijvoorbeeld aan diabetespatiënten of aan mensen die een allergie hebben. Dit soort patiënten wordt in veel gevallen door een huisarts of arts doorverwezen naar een diëtist. De werkzaamheden van een diëtist kunnen in het kort het beste omschreven worden als het bevordering van de lichamelijke gezondheid van patiënten. Een diëtist heeft daarnaast een grote adviserende en motiverende rol op het gebied van voeding en gezondheid. Het beroep diëtist is een wettelijk beschermd beroep, dus niet iedereen mag zich zomaar diëtist noemen. Het is niet nodig om een verwijzing te krijgen van een huisarts of andere soort specialist om bij een diëtist terecht te kunnen. Diëtisten zijn dus gespecialiseerd in voeding in relatie tot ziekte. Een diëtist krijgt dus niet alleen te maken met mensen die overgewicht hebben omdat ook andere mensen terecht kunnen bij een diëtist, bijvoorbeeld omdat ze een ziekte hebben.

Lees verder...

Opleiding tot Dietist

Welke opleiding is nodig om Dietist te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Dietist? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Dietist

Wat is het salaris en tarief van een Dietist? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Dietist in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...


Mijnzzp.nl