Cardioloog

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Cardioloog?

Een cardioloog is een medisch specialist op het gebied van cardiologie, wat betrekking heeft op het opsporen, diagnosticeren en behandelen van ziekte van het hart. Binnen de cardiologie bestaan verschillende deelgebieden, zoals algemene cardiologie, interventiecardiologie, beeldvorming, ritme-cardiologie, genetische cardiologie, sportcardiologie, vrouwencardiologie en kindercardiologie. In welk deelgebied een cardioloog gespecialiseerd is kan per cardioloog verschillen, maar bijna alle cardiologen zijn ook algemeen cardioloog. Van alle specialisaties als cardioloog komt de specialisatie kindercardioloog het minst vaak voor. Als cardioloog houd je je bezig met de diagnostiek en behandeling van hart- en vaatziekten. Patiënten kunnen te maken krijgen met een cardioloog als ze problemen ondervinden, zoals ritmestoornissen, hartspierafwijkingen, verkalking of als er sprake is van vervetting van de aderen. In het kort kunnen we de werkzaamheden van een cardioloog het beste omschrijven als het diagnosticeren van vrijwel alle voorkomende hartziekten en het behandelen van hartziekten voor zover dit mogelijk is. De werkzaamheden van een cardioloog zijn aan te merken als extreem belangrijke werkzaamheden, omdat een gezond en goed functionerend hart belangrijk is voor iedereen. Hoe een cardioloog precies patiënten zal diagnosticeren kan per patiënt verschillen, omdat de cardioloog verschillende onderzoeksmethodes kan toepassen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het meten van de bloeddruk of aan het maken van een hartfilmpje, afhankelijk van de soort klachten. Over het algemeen krijgt een cardioloog te maken met patiënten vanaf zestien jaar. Als cardioloog heb je in veel gevallen te maken met patiënten, die doorverwezen zijn door een huisarts. Een cardioloog werkt over het algemeen veel samen met internisten en radiologen. Vanzelfsprekend krijgt een cardioloog ook te maken met acute hartproblemen waarbij directe actie noodzakelijk is.

Lees verder...

Salaris en tarief van een Cardioloog

Wat is het salaris en tarief van een Cardioloog? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Cardioloog in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudsoftware vergelijken voor Cardioloog

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Cardioloog bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl