Logopedist

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Logopedist?

Een logopedist is een paramedische therapeut, die zich gespecialiseerd heeft in logopedie. Logopedie heeft betrekking op de behandeling van communicatiestoornissen van zowel kinderen als volwassenen. Kinderen en volwassenen kunnen verschillende stoornissen hebben op het gebied van communicatie, die op verschillende manieren veroorzaakt kunnen zijn, zoals door taalproblemen, stemproblemen, mondproblemen, slikproblemen, gehoorproblemen en motorische problemen. Een logopedische stoornis kan dus op verschillende manieren veroorzaakt worden en kan betrekking hebben op kinderen en volwassenen, inclusief baby's die slikproblemen hebben. De logopedist zal gebruikmaken van logopedische technieken om deze problemen te verbeteren. In de meeste gevallen zal een logopedist nieuwe cliënten eerst uitgebreid onderzoeken om vast te kunnen stellen welke stoornis de betreffende cliënt precies heeft. Na het logopedisch onderzoek kan de logopedist een behandelplan opstellen. De werkzaamheden van een logopedist zijn aan te merken als belangrijke werkzaamheden, omdat de logopedist cliënten helpt in hun zelfredzaamheid. Een logopedist moet gezien worden als een paramedische therapeut, die verantwoordelijk is voor het adviseren en trainen van mensen met betrekking tot de primaire mondfuncties. Ook het uitvoeren van preventieve maatregelen behoort tot de werkzaamheden van een logopedist. De term paramedisch heeft betrekking op het feit dat een logopedist bepaalde medische handelingen zelfstandig mag uitvoeren, ondanks dat een logopedist geen arts is. Het is niet zo dat een logopedist alleen te maken heeft met mensen die een bepaalde stoornis hebben. Een logopedist kan ook mensen trainen, die veel met communicatie te maken hebben. Denk bijvoorbeeld aan acteurs, presentators en aan woordvoerders. Bekende problemen waarvoor mensen in aanraking komen met een logopedist zijn bijvoorbeeld het slissen en het stotteren.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Logopedist

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Logopedist

Welke opleiding is nodig om Logopedist te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Logopedist? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Logopedist

Wat is het salaris en tarief van een Logopedist? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Logopedist in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Logopedist

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Logopedist bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl