Logopedist

Overzichtspagina

Avatar van Team Mijnzzp

Wat doet een Logopedist?

Een logopedist is gespecialiseerd in logopedie, wat betrekking heeft op de behandeling van communicatiestoornissen van zowel kinderen als volwassen. Kinderen en volwassen kunnen verschillende stoornissen hebben op het gebied van communicatie, die op verschillende manieren veroorzaakt kunnen zijn zoals door taalproblemen, stemproblemen, mondproblemen, slikproblemen, gehoorproblemen en motoriek problemen. De logopedist zal gebruik maken van logopedische technieken om deze problemen te verbeteren. In de meeste gevallen zal een logopedist nieuwe cliënten eerst uitgebreid onderzoeken om vast te kunnen stellen welke stoornis de betreffende cliënt precies heeft en vervolgens een behandelplan opstellen. De werkzaamheden van een logopedist zijn aan te merken als belangrijke werkzaamheden, omdat de logopedist cliënten helpt in hun zelfredzaamheid. Een logopedische stoornis kan dus veroorzaakt worden op verschillende manieren en kan betrekking hebben kinderen en volwassenen inclusief baby's die slikproblemen hebben. Een logopedist moet gezien worden als een paramedische therapeut die verantwoordelijk is voor het adviseren en trainen van mensen met betrekking tot de primaire mondfuncties. Ook het uitvoeren van preventieve maatregelen behoort tot de werkzaamheden van een logopedist. De term paramedisch heeft betrekking op het feit dat een logopedist bepaalde medische handelingen zelfstandig mag uitvoeren, ondanks dat een logopedist geen arts of ander soort medicus is.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Logopedist

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Logopedist

Welke opleiding is nodig om Logopedist te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Logopedist? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Logopedist

Wat is het salaris en tarief van een Logopedist? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Logopedist in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...


Mijnzzp.nl