Jongerenwerker

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Jongerenwerker?

Een jongerenwerker is meestal een pedagogisch medewerker die zich gespecialiseerd heeft in sociaal pedagogisch werk, maar dit hoeft niet altijd het geval te zijn, omdat jongerenwerk in de praktijk op verschillende manieren voorkomt. Een jongerenwerker is verantwoordelijk voor het helpen van jongeren. Hoe een jongerenwerker precies helpt kan verschillen per doelgroep, omdat dit meestal maatwerk betreft. Er is wel een belangrijk verschil tussen jongerenwerkers die vrijwilligerswerk uitvoeren en jongerenwerkers die voor een professionele instelling werkzaam zijn. Het omgaan met jongeren is niet altijd even makkelijk, waardoor een jongerenwerker sterk in zijn of haar schoenen moet staan. Ook het hebben van voldoende overwicht is belangrijk als jongerenwerker. Daarnaast is het belangrijk om je te kunnen verplaatsen in jongeren. In veel gevallen zullen de werkzaamheden van een jongerenwerker bestaan uit het luisteren naar jongeren, het begeleiden van jongeren en het coachen van jongeren. Ook het op de juiste manier motiveren en inspireren van jongeren is belangrijk. Het op de juiste manier motiveren van jongeren is belangrijk om ze te behoeden voor mogelijke fouten, zoals het niet naar school gaan of mogelijke criminele activiteiten. Er zijn redelijk veel jongeren, die niet het nut inzien van school en veel op straat rondhangen. Het is daarom zo belangrijk dat jongeren steun kunnen vinden bij jongerenwerkers, zodat dit soort problemen niet voorkomen. In een buurcentrum is het vaak de taak van een jongerenwerker om de jeugd te vermaken en op te vangen als daar behoefte aan is. Voor jongeren is het belangrijk om de jongerenwerker te zien als vertrouwenspersoon, waar ze terechtkunnen met hun problemen. Meestal ben je als jongerenwerker ook educatief bezig, door ze te informeren over de maatschappij, zoals de gevaren van drugs en alcohol. Meestal heeft het beroep jongerenwerker betrekking op sociaal werkers.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Jongerenwerker

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Jongerenwerker

Welke opleiding is nodig om Jongerenwerker te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Jongerenwerker? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Jongerenwerker

Wat is het salaris en tarief van een Jongerenwerker? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Jongerenwerker in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Jongerenwerker

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Jongerenwerker bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl