Jongerenwerker

Overzichtspagina

Avatar van Team Mijnzzp

Wat doet een Jongerenwerker?

Een jongerenwerker helpt jongeren. Hoe een jongerenwerker dit preciest doet kan verschillen per jongere, omdat dit meestal maatwerk betreft. Jongerenwerkers komen in Nederland veel voor en zijn eigenlijk overal wel te vinden. Er zit wel een verschil tussen een jongerenwerker die vrijwillig werkt in een buurthuis, of een jongerenwerker die voor een instelling werkt. Het omgaan met jongeren is niet altijd even makkelijk en het is daarom dat een jongerenwerker sterk in zijn of haar schoenen moet staan en overwicht heeft op jongeren. Ook het zich kunnen verplaatsen in jongeren is erg belangrijk. In veel gevallen zullen de werkzaamheden van een jongerenwerker bestaan uit het luister naar jongeren en het begeleiden van jongeren, die tegen verschillende soorten problemen of moeilijkheden aan kunnen lopen. Daarnaast speelt het motiveren van de jongeren meestal een belangrijke rol.

Lees verder...

Opleiding tot Jongerenwerker

Welke opleiding is nodig om Jongerenwerker te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Jongerenwerker? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Jongerenwerker

Wat is het salaris en tarief van een Jongerenwerker? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Jongerenwerker in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...


Mijnzzp.nl