Podotherapeut

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Podotherapeut?

Een podotherapeut is een paramedicus die zich gespecialiseerd heeft in podotherapie. Podotherapie heeft betrekking op voetklachten, die op verschillende manieren kunnen ontstaan. Denk bijvoorbeeld aan een afwijkende voetstand, afwijkend looppatroon, klachten ten gevolgen van overbelasting, aan sportblessures of aan huid- en nagelaandoeningen, die niet behandeld kunnen worden door een medische pedicure. Daarnaast kan een podotherapeut te maken krijgen met mensen die diabetes mellitus (suikerziekte) hebben. Naast het behandelen van voetklachten kan een podotherapeut behandelingen uitvoeren met betrekking tot andere gewrichtsklachten, die ontstaan door het afwijkend functioneren van de voeten. Denk hierbij aan de enkels, knieën, heupen en bijvoorbeeld aan de rug. Podotherapie is binnen Nederland een wettelijk erkend paramedisch beroep. De titel podotherapeut is dan ook een bij wet beschermde titel, die niet zomaar gebruikt mag worden. Het beroep podotherapeut is een paramedisch beroep, wat inhoudt dat een podotherapeut zelfstandig bepaalde vastgestelde medische handelingen mag uitvoeren ondanks dat een podotherapeut niet aangemerkt kan worden als arts. Het is niet zo dat alleen mensen met standsafwijkingen van de voeten te maken kunnen krijgen met een podotherapeut, omdat de werkzaamheden van een podotherapeut breder gezien moeten worden. Een andere benaming voor podotherapie is ook wel voettherapie. Als podotherapeut krijg je dus te maken met cliënten, die problemen hebben aan hun voeten en gewrichten. Het is aan de podotherapeut om corrigerende of beschermende technieken toe te passen om de klachten op te lossen of te verminderen. Andere werkzaamheden van een podotherapeut zijn het corrigeren van afwijkende teenstanden en het behandelen van huid- en nagelaandoeningen. Een podotherapeut kan cliënten door verwijzen naar andere specialisten, zoals orthopedisch schoenmakers.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Podotherapeut

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Salaris en tarief van een Podotherapeut

Wat is het salaris en tarief van een Podotherapeut? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Podotherapeut in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Podotherapeut

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Podotherapeut bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl