Gipsverbandmeester

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Gipsverbandmeester?

Een gipsverbandmeester is over het algemeen een verpleegkundige of fysiotherapeut, die beschikt over de vervolgopleiding gipsverbandmeester. Om deel te kunnen nemen aan de opleiding gipsverbandmeester is het belangrijk dat de verpleegkundige of fysiotherapeut minimaal over twee jaar werkervaring beschikt, en dat hij of zij geregistreerd staat bij het BIG-register. Om als verpleegkundige op de spoedeisende hulp te mogen werken is het in de meeste ziekenhuizen verplicht om de zogenaamde SEH-opleiding te volgen. Als verpleegkundige of als fysiotherapeut is de opleiding gipsverbandmeester dan ook een belangrijke aanvulling op je bestaande opleiding. In het kort kunnen we de werkzaamheden van een gipsverbandmeester het beste omschrijven als het aanleggen van gips-kunststof verbanden om een botbreuk of spierafwijking te herstellen. Een gipsverbandmeester zal de werkzaamheden in de praktijk aanleren op de gipskamer, onder begeleiding van ervaren medewerkers. Ook het verwijderen van gipsverband na genezing is specifiek een taak die toebehoort tot de gipsverbandmeester. De werkzaamheden van een gipsverbandmeester zijn erg belangrijk, omdat verbanden het genezingsproces van patiënten bevorderen. Als gipsverbandmeester zal je niet alleen met spoedgevallen te maken krijgen, omdat ook andere medisch specialisten patiënten kunnen doorverwijzen, zoals de afdeling chirurgie, orthopedie of de afdeling plastische chirurgie. Een gipsverbandmeester zal dus met verschillende patiënten te maken krijgen, die op verschillende manieren behandeld moeten worden. Als gipsverbandmeester is het belangrijk dat je precies weet met welke materialen je het beste kan werken en wat het best passende gipsproduct is voor de patiënt, zonder dat dit een belemmering zal vormen voor de aandoening. Denk hierbij aan het aanleggen van gipsverband met verschillende materialen, zoals plastic, verband of spalken.

Lees verder...

Salaris en tarief van een Gipsverbandmeester

Wat is het salaris en tarief van een Gipsverbandmeester? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Gipsverbandmeester in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Gipsverbandmeester

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Gipsverbandmeester bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl