Team Mijnzzp

Wat doet een Neonatologie verpleegkundige?

Een neonatologie verpleegkundige is een verpleegkundige, die zich gespecialiseerd heeft in het verplegen en/of verzorgen van pasgeborenen (prematuren). Een andere benaming voor een neonatologie verpleegkundige kan ook zijn intensive care neonatologie verpleegkundige. Over het algemeen zal een neonatologie verpleegkundige te maken krijgen met pasgeborenen, die sterk afhankelijk zijn van complexe zorg omdat ze kwetsbaar zijn. Ook het begeleiden en informeren van ouders is een taak, die toebehoort tot de werkzaamheden van een neonatologie verpleegkundige. Op de afdeling intensive care neonatologie liggen pasgeborenen al vanaf vierentwintig weken zwangerschap. Deze pasgeborenen zijn zeer kwetsbaar en afhankelijk van specialistische zorg. Denk bijvoorbeeld aan het bewaken van een of meerdere vitale levensfuncties en aan het eventueel overnemen van de levensfuncties als dat nodig mocht zijn. Een neonatologie verpleegkundige zal ook samenwerken met verschillende medisch specialisten, de verzorgers of ouders en andere specialisten, zoals maatschappelijk werkers of thuiszorgmedewerkers. Omdat baby's op de afdeling neonatologie zeer kwetsbaar zijn moet een verpleegkundige aanvullende opleidingen volgen om te mogen werken op de afdeling intensive care neonatologie. Het is niet zo dat je als neonatologie verpleegkundige alleen te maken krijgt met kinderen die te vroeg geboren zijn. Denk ook aan kinderen die veel te licht geboren zijn, een hartafwijking hebben of aan kinderen, die te maken hebben met verschillende afwijkingen. Vanzelfsprekend betreft het beroep neonatologie verpleegkundige een beroep dat bij je moet passen, omdat je te maken krijgt met een kwetsbare doelgroep waarbij de emoties hoog kunnen oplopen. Als neonatologie verpleegkundige is het snel kunnen handelen en het op de juiste manier klinisch redeneren belangrijk. De opleiding neonatologie verpleegkundige is alleen toegankelijk als je beschikt over de juiste vooropleidingen.

Lees verder...

Salaris en tarief van een Neonatologie verpleegkundige

Wat is het salaris en tarief van een Neonatologie verpleegkundige? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Neonatologie verpleegkundige in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Neonatologie verpleegkundige

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Neonatologie verpleegkundige bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl