Reumaverpleegkundige

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Reumaverpleegkundige?

Een reumaverpleegkundige is een gespecialiseerde verpleegkundige, die beschikt over de aanvullende opleiding reumaverpleegkundige. Als reumaverpleegkundige ben je verantwoordelijk voor het begeleiden en ondersteunen van patiënten met een reumatische aandoening. Als patiënten reuma hebben krijgen ze niet alleen te maken met een reumatoloog maar ook met een reumaverpleegkundige. Een reumaverpleegkundige is verantwoordelijk voor diverse specialistische werkzaamheden die met reuma te maken hebben. De werkzaamheden van een reumaverpleegkundige kunnen in het kort het beste omschreven worden als het verzorgen van reumapatiënten en het geven van voorlichting aan reumapatiënten. Reuma is een chronische ziekte, die in veel gevallen niet meer zal overgaan. Reumapatiënten moeten dan ook in de meeste gevallen leren leven met hun chronische ziekte. Over het algemeen is het zo dat reumapatiënten voor controleonderzoeken niet iedere keer naar de reumatoloog gaan, omdat in veel gevallen ook de reumaverpleegkundige controleonderzoeken kan uitvoeren. Een reumaverpleegkundige is geen arts, maar beschikt wel over meer bevoegdheden dan een gewone verpleegkundige. Een reumaverpleegkundige kan dan ook aangemerkt worden als verpleegkundig specialist intensieve zorg bij somatische aandoeningen. Een reumaverpleegkundige zal in de meeste gevallen zelfstandig spreekuren houden op de polikliniek. Omdat reumapatiënten bijna nooit genezen heeft een reumaverpleegkundige in de meeste gevallen een langdurige relatie met reumapatiënten. Als reumaverpleegkundige ben je dan ook verantwoordelijk voor het zo goed mogelijk begeleiden en ondersteunen van patiënten om de kwaliteit van het leven zo goed mogelijk te houden. Vanzelfsprekend heeft een reumaverpleegkundige ook veel te maken met reumatologen. Reumatologen zijn artsen die veel samenwerken met reumaverpleegkundigen.

Lees verder...

Salaris en tarief van een Reumaverpleegkundige

Wat is het salaris en tarief van een Reumaverpleegkundige? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Reumaverpleegkundige in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Reumaverpleegkundige

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Reumaverpleegkundige bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl