Optometrist

Overzichtspagina

Avatar van Team Mijnzzp

Wat doet een Optometrist?

Een optometrist is gespecialiseerd in optometrie c.q. oogkunde. Het beroep optometrist heeft dan ook alles met de gezondheid van ogen en het zicht van mensen te maken, zoals het onderzoeken van de ogen op eventuele ziektes en/of afwijkingen. Het beroep optometrist is niet het zelfde als het beroep opticien. Wel zij dit twee verschillende beroepen die wel raakvlakken met elkaar hebben. Het verschil tussen een optometrist en een opticien is dat de opticien de ogen alleen meet van klanten voor het dragen van een eventuele bril of contactlenzen. Een optometrist kan ook onderzoek uitvoeren met betrekking tot de gezondheid van de ogen, wat verder gaat dan alleen het opmeten van ogen. Een optometrist kan ook adviseren met betrekking tot een bril of contactlenzen. Een optometrist kan verschillende optometrische onderzoeken uitvoeren, afhankelijk van de soort klachten. Denk bijvoorbeeld aan onderzoeken met betrekking tot dubbelzien of aan ogen die niet goed samen lijken te werken waardoor klachten ontstaan. Een optometrist kan mensen ook doorverwijzen naar andere specialisten, zoals een oogarts, als dat nodig mocht zijn. Het beroep optometrist is een beschermd beroep, wat wil inhouden dat niet iedereen zich zomaar optometrist mag noemen in tegenstelling tot een opticien. Als optometrist ben je geen arts maar kan je patiënten wel doorverwijzen naar een oogarts of huisarts als dit nodig mocht zijn. In het kort kunnen we de werkzaamheden van een optometrist het beste omschrijven als het onderzoeken van ogen om medische oorzaken van oogafwijking uit te kunnen sluiten.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Optometrist

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Optometrist

Welke opleiding is nodig om Optometrist te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Optometrist? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Optometrist

Wat is het salaris en tarief van een Optometrist? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Optometrist in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...


Mijnzzp.nl