Voedingsassistent

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Voedingsassistent?

Een voedingsassistent is verantwoordelijk voor diverse werkzaamheden die te maken hebben met het eten en drinken van bewoners of patiënten, die verblijven binnen een verpleeghuis, wooncentrum of verpleegafdeling van een ziekenhuis. Denk bijvoorbeeld aan het opmaken van bestellijsten, het bestellen van eten en drinken en aan het verdelen van het eten en drinken. Andere belangrijke werkzaamheden zijn het registreren van de temperaturen, het bijhouden van vochtlijsten en het toezien op de algemene hygiëne. Afhankelijk van waar een voedingsassistent precies werkzaam is kan een voedingsassistent ook verantwoordelijk zijn voor andere werkzaamheden, zoals het toedienen van eten en drinken aan patiënten, die zelf niet meer goed kunnen eten of drinken. In dat geval kan het ook voorkomen dat je samen met de patiënten het menu zal samenstellen. Ook het overleggen met verpleegkundigen en diëtisten zal als voedingsassistent regelmatig voorkomen. De werkzaamheden van een voedingsassistent zijn verder niet heel moeilijk maar wel aan te merken als belangrijke werkzaamheden, omdat je als voedingsassistent veel te maken krijgt met inwoners en/of patiënten, die niet goed meer zelfstandig kunnen eten en drinken. Daarnaast kunnen patiënten in sommige gevallen niet meer zelfstandig rechtop zitten, waardoor er extra hulp nodig is. Vanzelfsprekend is een voedingsassistent ook verantwoordelijk voor het bijhouden wat inwoners of patiënten eten en drinken. Dit kan voor medisch specialisten of diëtisten belangrijke informatie zijn met betrekking tot mogelijke behandelingen. In de meeste gevallen zal een voedingsassistent werkzaam zijn onder het hoofd-voeding of teamleider voeding, echter kan dit per instelling verschillen. Als voedingsassistent is het belangrijk dat je goed kan samenwerken, omdat je in de meeste gevallen een belangrijke coördinerende rol hebt tussen de patiënten, de keuken en verschillende zorgprofessionals.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Voedingsassistent

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Voedingsassistent

Welke opleiding is nodig om Voedingsassistent te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Voedingsassistent? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Voedingsassistent

Wat is het salaris en tarief van een Voedingsassistent? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Voedingsassistent in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Voedingsassistent

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Voedingsassistent bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl