Opleiding tot Voedingsassistent

Informatie over opleidingen op Mijnzzp.nl

Team Mijnzzp
NiveauMbo-niveau twee
VooropleidingVmbo-diploma, Havo of Vwo
VervolgopleidingFacilitair Leidinggevende (Mbo 4)
VervolgopleidingVerpleegkundige (Mbo 4)
VervolgopleidingVerzorgende IG (Mbo 3)
OpleidingVind de opleiding die bij jou past

Mbo-opleiding facilitair medewerker (voedingsassistent)

Wie als voedingsassistent een passende opleiding zoekt kan het beste kiezen voor de Mbo-opleiding facilitair medewerker (voedingsassistent) binnen de sector facilitaire dienstverlening, horeca en welzijn. Na het afronden van deze Mbo-opleiding is het mogelijk om in verschillende soorten zorginstellingen te werken zoals bijvoorbeeld verzorgingshuizen of ziekenhuizen. Daarnaast kan je met deze opleiding ook aan de slag bij verschillende soorten schoonmaakbedrijven of binnen de horeca komen te werken. Tijdens deze Mbo-opleiding leer je onder andere het voorbereiden van gerechten, het reinigen van gebouwen, het uitvoeren van kantine- en cateringwerkzaamheden,  het overleggen met patiënten over hun mogelijke dieetwensen en het onderhouden van contacten met de diëtist. Er is tijdens deze opleiding veel aandacht voor algemene facilitaire dienstverleningstaken omdat voedingsleer alles te maken heeft met hygiëne en het schoon kunnen houden van bijvoorbeeld keukens of andere ruimtes. De meeste studenten die de Mbo-opleiding facilitair medewerker (voedingsassistent) volgen kiezen voor de zogenaamde BBL-opleiding waarbinnen je over het algemeen vier dagen in de week zal werken en één dag in de week naar school zal gaan voor de theorielessen.

Opleidingsduur en niveau facilitair medewerker (voedingsassistent)

De Mbo-opleiding facilitair medewerker (voedingsassistent) zal over het algemeen maximaal twee jaar in beslag nemen en is een Mbo-opleiding op niveau twee.

Vervolgopleidingen facilitair medewerker (voedingsassistent)

Na het afronden van de Mbo-opleiding facilitair medewerker (voedingsassistent) niveau twee is het automatische mogelijk om door te groeien tot een passende vervolgopleiding op niveau drie of vier. Een passende vervolgopleiding als voedingsassistent binnen de sector zorg & welzijn kan de Mbo-opleiding maatschappelijke zorg zijn op niveau vier of bijvoorbeeld de Mbo-opleiding verpleegkunde zijn op niveau vier. Daarnaast zijn er ook vervolgopleidingen denkbaar binnen de facilitaire dienstverlening zoals de Mbo-opleiding facilitair leidinggevende op niveau vier of de Mbo-opleiding leisure & hospitality niveau drie binnen de reisbranche & horecasector.

Vooropleiding facilitair medewerker (voedingsassistent)

De meeste scholen verwachten minimaal een Vmbo-diploma of enkele jaren havo of vwo voordat je toegelaten zal worden tot de Mbo-opleiding facilitair medewerker (voedingsassistent) niveau twee. Tegenwoordig houden de meeste scholen eerst een intakegesprek met nieuwe studenten om te bekijken of deze opleiding wel bij je past.

Mijnzzp.nl