Opleiding tot Host

Informatie over opleidingen op Mijnzzp.nl

Team Mijnzzp
NiveauMbo-niveau drie
VooropleidingHavo of Vwo
VooropleidingGastheer (Mbo 2)
VooropleidingGastvrouw (Mbo 2)
VervolgopleidingLeidinggevende leisure & hospitality
OpleidingVind de opleiding die bij jou past

Mbo-opleiding leisure & hospitality

Er bestaan verschillende opleidingsmogelijkheden voor het beroep host/hostess, die allemaal op Mbo-niveau zijn, zoals de Mbo-opleiding leisure & hospitality, de Mbo-opleiding stewardess en de Mbo-opleiding gastheer. De meest gerichte opleiding als host/hostess is de Mbo-opleiding leisure & hospitality, die speciaal gericht is op de toerisme. Tijdens deze opleiding leer je onder andere het begeleiden en organiseren van recreatie- en animatieactiviteiten, verschillende vreemde talen, het uitvoeren van diverse werkzaamheden zoals horecawerkzaamheden, verkoopwerkzaamheden en bijvoorbeeld het toezicht houden. Daarnaast zal er tijdens de opleiding ook aandacht zijn voor het uitvoeren van administratieve werkzaamheden zoals receptiewerkzaamheden. Gedurende deze opleiding zal je over het algemeen vier dagen in de week werkzaam zijn bij een erkend leerbedrijf, onder toezicht van een leermeester, en ga je één dag in de week naar school voor de theorielessen. Ook is het binnen de Mbo-opleiding leisure & hospitality mogelijk om stage te lopen in het buitenland.

Opleidingsduur en niveau leisure & hospitality

De Mbo-opleiding leisure & hospitality zal over het algemeen drie jaar in beslag nemen en is een Mbo-opleiding op niveau drie.

Vervolgopleidingen leisure & hospitality

Na het afronden van de Mbo-opleiding leisure & hospitality op niveau drie is het nog mogelijk om door te leren voor de Mbo-opleiding leidinggevende leisure & hospitality op niveau vier. Deze opleiding gaat een stuk verder dan de Mbo-niveau drie opleiding en behandelt bijvoorbeeld ook financieel management, het maken van personeelsplanningen en het aansturen van andere recreatiemedewerkers.

Vooropleiding leisure & hospitality

De meeste scholen verwachten minimaal een Vmbo-diploma voordat je toegelaten zal worden tot de Mbo-opleiding leisure & hospitality op niveau drie. De meeste scholen zullen ook een intakegesprek houden, om te bekijken of de opleiding bij je wel past. Ook wanneer je niet over de juiste vooropleidingen beschikt is het vaak mogelijk om een intakegesprek te voeren, om te bekijken welke mogelijkheden er precies zijn.

Mijnzzp.nl