Host

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Host?

Een host of hostess is een gastheer of gastvrouw, die gasten zal ontvangen namens een bepaalde organisatie. Daarnaast kan een host verantwoordelijk zijn voor het begeleiden van de gasten, afhankelijk van waar de host precies werkzaam is. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een host die werkzaam is voor een reisorganisatie, waarbinnen het kan voorkomen dat de host mee op excursie gaat met de gasten. Een host is dus feitelijk een gastheer of gastvrouw met het belangrijke verschil dat een host niet binnen de horeca werkzaam is. Binnen de horeca spreekt men over het algemeen van een gastheer of gastvrouw en niet van een host. Als host kan je voor verschillende soorten organisaties werkzaam zijn, zoals een pretpark, een hotel, een pension of een galerie, of ben je werkzaam binnen de toeristische sector. De benaming host heeft betrekking op goed gastheerschap. De specifieke taken en verantwoordelijkheden van een host kunnen wel verschillen per werkgever, omdat een host werkzaam kan zijn voor verschillende organisaties. Het beroep host is aan te merken als een belangrijk beroep, omdat een host gezien moet worden als het visitekaartje van de organisatie waarvoor hij of zij werkzaam is. Het op de juiste manier ontvangen en begeleiden van gasten is erg belangrijk als host. In het kort kunnen we de werkzaamheden van een host het beste omschrijven als het ontvangen van gasten, het begeleiden van gasten en het informeren van gasten. Het op de juiste manier ontvangen van gasten is erg belangrijk, omdat gasten zich op hun gemak moeten voelen. Het is de host die hiervoor verantwoordelijk is. Het beroep host moet verder vrij algemeen gezien worden, omdat een host op een brede manier werkzaam is binnen de hospitality sector. Een host kan bijvoorbeeld ook werkzaam zijn voor een congrescentrum dat te maken heeft met gasten. Het beroep host komt dan ook niet alleen binnen de toeristische sector voor.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Host

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Host

Welke opleiding is nodig om Host te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Host? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Host

Wat is het salaris en tarief van een Host? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Host in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Host

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Host bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl