Host

Overzichtspagina

Avatar van Team Mijnzzp

Wat doet een Host?

Een host is een gastheer of gastvrouw die gasten ontvangt. Daarnaast kan een host verantwoordelijk zijn voor de begeleiding van de gasten, afhankelijk van waar de host precies werkzaam is. Denk bijvoorbeeld aan een host die werkzaam is voor een reisorganisatie, waarbinnen het kan voorkomen dat de host ook mee op excursie gaat met de gasten. Een host is dus feitelijk een gastheer of gastvrouw met het belangrijke verschil dat een host niet binnen de horeca werkzaam is. Binnen de horeca spreekt men over het algemeen van een gastheer of gastvrouw en niet van een host. Als host kan je voor verschillende soorten bedrijven werkzaam zijn, zoals een pretpark, een hotel, een pension of een galerie, of ben je werkzaam binnen de toeristische sector. De benaming host heeft dan ook betrekking op goed gastheerschap. De specifieke taken en verantwoordelijkheden als host kunnen verschillen per werkgever.

Lees verder...

Opleiding tot Host

Welke opleiding is nodig om Host te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Host? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Host

Wat is het salaris en tarief van een Host? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Host in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...


Mijnzzp.nl