Team Mijnzzp

Wat doet een Psychiatrisch verpleegkundige?

Een psychiatrisch verpleegkundige is verantwoordelijk voor de zorg van patiënten die te maken hebben met een psychische stoornis. Als psychiatrisch verpleegkundige ben je dan ook werkzaam binnen de geestelijke gezondheidszorg. In het kort kunnen we de werkzaamheden van een psychiatrisch verpleegkundige het beste omschrijven als het ondersteunen van patiënten door hen te leren omgaan met hun psychische handicap, inclusief het zo goed mogelijk te laten functioneren van patiënten. Zelfredzaamheid is een belangrijk woord als we over psychiatrische patiënten spreken, echter kan het zeker voorkomen dat patiënten blijvende ondersteuning nodig hebben van een psychiatrisch verpleegkundige of ander soort specialist. Een psychiatrisch verpleegkundige is dus een verpleegkundige die te maken heeft met psychiatrische patiënten die een tijdelijke of blijvende psychische stoornis hebben. Als psychiatrische patiënt ben je verantwoordelijk voor het opstellen van verpleegkundige diagnoses, het uitvoeren interventies en het vaststellen van de resultaten. Een psychiatrisch verpleegkundige maakt over het algemeen onderdeel uit van een multidisciplinair team, dat kan bestaan uit diverse (medisch) specialisten zoals psychiaters, psychologen, maatschappelijk werkers en andere verpleegkundigen. In veel gevallen kan een psychiatrisch verpleegkundige ook aangemerkt worden als woonbegeleider, omdat psychiatrische patiënten vaak verblijven binnen een wooninstelling. Als psychiatrisch verpleegkundige ben je niet alleen verantwoordelijk voor verpleegkundige taken. Een psychiatrisch verpleegkundige is meestal ook verantwoordelijk voor het observeren, begeleiden en stimuleren van patiënten. De werkzaamheden zijn alle gevallen wel sterk gericht op het zoveel mogelijk zelfstandig laten functioneren van patiënten. Vanzelfsprekend heeft een psychiatrisch verpleegkundige te maken met patiënten, die te maken kunnen hebben met ernstige psychische problemen.

Lees verder...

Salaris en tarief van een Psychiatrisch verpleegkundige

Wat is het salaris en tarief van een Psychiatrisch verpleegkundige? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Psychiatrisch verpleegkundige in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Psychiatrisch verpleegkundige

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Psychiatrisch verpleegkundige bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl