Plastisch chirurg

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Plastisch chirurg?

Een plastisch chirurg is een medisch specialist die zich gespecialiseerd heeft in het esthetisch aanpassen van het uiterlijk. Het is niet zo dat een plastisch chirurg alleen patiënten behandelt, die vanuit cosmetisch oogpunt hun uiterlijk wensen te laten aanpassen zonder medische noodzaak. Plastische chirurgie is voor sommige mensen simpelweg noodzakelijk, zoals voor mensen die brandwonden opgelopen hebben, of mensen die een aangeboren afwijking hebben. Een andere benaming voor plastische chirurgie is ook wel reconstructieve chirurgie. Plastische chirurgie is dus breder dan alleen het willen veranderen van het uiterlijk om niet-medische redenen. Het kan voor sommige mensen simpelweg noodzakelijk zijn, omdat ze een aangeboren afwijking hebben of omdat ze een afwijking hebben door een ongeluk. Maar denk bijvoorbeeld ook aan het verwijderen van moedervlekken, die al dan niet zichtbaar zijn of mogelijk gevaarlijk zijn. Welke behandelingen een plastisch chirurg precies uitvoert, is deels wel afhankelijk van waar een plastisch chirurg werkzaam is. Het is niet zo dat een plastisch chirurg alleen operaties uitvoert aan het gezicht, omdat een plastisch chirurg ook gespecialiseerd is in handen. Daarnaast kan een plastisch chirurg verantwoordelijk zijn voor het behandelen van patiënten, die een borst moeten missen door kanker. Ook buikwandcorrecties worden in veel gevallen uitgevoerd door een plastisch chirurg. In het kort kunnen we de werkzaamheden van een plastisch chirurg het beste omschrijven als het aanpassen van het uiterlijk van mensen om esthetische en/of functionele redenen. Als een plastisch chirurg veel werkt met aangeboren afwijkingen spreekt men ook wel van een kinder-plastisch chirurg. Vanzelfsprekend zijn de werkzaamheden van een plastisch chirurg belangrijk, omdat plastische chirurgie mensen kan helpen, die zich bijvoorbeeld onzeker voelen of een noodzakelijke operatie moeten ondergaan.

Lees verder...

Salaris en tarief van een Plastisch chirurg

Wat is het salaris en tarief van een Plastisch chirurg? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Plastisch chirurg in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Plastisch chirurg

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Plastisch chirurg bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl