Fysiotherapeut

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Fysiotherapeut?

Een fysiotherapeut is een specialist die zich gespecialiseerd heeft in fysiotherapie. Fysiotherapie is een paramedische discipline, die zich bezighoudt met de behandeling van klachten aan het steun- en bewegingsapparaat van de mens. Het beroep fysiotherapeut is een beschermd beroep. Dit betekent dat niemand zich zo maar mag uitgeven voor fysiotherapeut. De opleiding tot fysiotherapeut duurt over het algemeen vier jaar en is een opleiding op Hbo-niveau. Fysiotherapie is voor veel mensen belangrijk, omdat mensen diverse klachten kunnen hebben, die verminderd of verholpen kunnen worden door een fysiotherapeut. Een fysiotherapeut zal in de meeste gevallen bij nieuwe cliënten eerst een lichamelijk onderzoek uitvoeren en vervolgens een behandelplan opstellen, dat besproken wordt met de cliënt. Een fysiotherapeut moet ingeschreven zijn in het BIG-register om te mogen werken als fysiotherapeut. In het kort kunnen we de werkzaamheden van een fysiotherapeut het beste omschrijven als het behandelen van mensen, die moeite hebben met bewegen. Enkele veel voorkomende problemen waarmee een fysiotherapeut te maken krijgt zijn mensen die pijn in de spieren hebben, mensen die klachten ondervinden door een verkeerde houding of mensen die een blessure hebben opgelopen. Het beroep fysiotherapeut moet verder vrij algemeen gezien worden, omdat een fysiotherapeut zich ook kan specialiseren binnen bepaalde aandachtsgebieden, klachten of behandelingen. In alle gevallen hebben deze specialisaties wel te maken met het verminderd bewegen van mensen. Er zijn verschillende vormen van therapie waarmee klachten worden behandeld, zoals oefentherapie, massagetherapie en fysische therapie. Een fysiotherapeut zal een onderzoek uitvoeren op de cliënt, waarna een behandelplan wordt opgesteld. Een fysiotherapeut is geen arts en speelt alleen een ondersteunende rol bij het genezingsproces van cliënten.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Fysiotherapeut

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Fysiotherapeut

Welke opleiding is nodig om Fysiotherapeut te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Fysiotherapeut? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Fysiotherapeut

Wat is het salaris en tarief van een Fysiotherapeut? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Fysiotherapeut in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Fysiotherapeut

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Fysiotherapeut bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl