Fysiotherapeut

Overzichtspagina

Avatar van Team Mijnzzp

Wat doet een Fysiotherapeut?

Een fysiotherapeut is gespecialiseerd in fysiotherapie. Fysiotherapie is een paramedische discipline die zich bezighoudt met de behandeling van klachten aan het steun- en bewegingsapparaat van de mens. Het beroep fysiotherapie is een beschermd beroep. Dit betekent dat niemand zich zo maar mag uitgeven voor fysiotherapeut. De opleiding tot fysiotherapeut duurt over het algemeen vier jaar en is een HBO studie. Fysiotherapie is voor veel mensen belangrijk omdat ze diverse soorten klachten kunnen hebben die verminderd of verholpen kunnen worden door een fysiotherapeut. Een fysiotherapeut zal in de meeste gevallen bij nieuwe cliënten eerst een lichamelijk onderzoek uitvoeren en vervolgens een behandelplan opstellen, dat besproken wordt met de cliënt. Een fysiotherapeut moet ingeschreven zijn in het BIG-register om te mogen werken als fysiotherapeut.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Fysiotherapeut

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Fysiotherapeut

Welke opleiding is nodig om Fysiotherapeut te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Fysiotherapeut? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Fysiotherapeut

Wat is het salaris en tarief van een Fysiotherapeut? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Fysiotherapeut in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...


Mijnzzp.nl