Medisch oncoloog

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Medisch oncoloog?

Een medisch oncoloog is een internist die zich gespecialiseerd heeft in oncologie. Oncologie heeft betrekking op de medische kennis over en de behandeling van kanker. Andere benamingen voor oncologie zijn ook wel kankerkunde of cancerologie. Als medisch oncoloog kan je ook gespecialiseerd zijn in bepaalde vormen van kanker en/of behandelmethoden met betrekking tot kanker. Kanker is een verzamelnaam voor kwaadaardige groeiprocessen in het lichaam waarbij sprake is van woekering van cellen. Woekering van cellen houdt in dat cellen de normale anatomische grenzen van organen en weefsels waaruit ze zijn ontstaan overschrijden. In dat geval kan er sprake zijn van een kwaadaardige tumor. Kanker is een onderzoeksgebied waaraan veel verschillende soorten wetenschappers dagelijks werken, omdat er jaarlijks zoveel mensen sterven aan kanker. Er bestaan ruim honderd verschillende kankersoorten. De werkzaamheden van een medisch oncoloog hebben veel raakvlakken met de werkzaamheden van een internist, maar de beroepen zijn niet helemaal hetzelfde omdat een oncoloog meer gespecialiseerd is in kanker. De werkzaamheden als medisch oncoloog zijn aan te merken als zeer gespecialiseerde en belangrijke werkzaamheden, omdat een medisch oncoloog verantwoordelijk is voor het genezen van patiënten of verantwoordelijk is voor het verlichten van symptomen met betrekking tot kanker. Een medisch oncoloog zal in veel gevallen binnen een multidisciplinair team werken, samen met andere specialisten. Een medisch oncoloog is dus een arts, die zich gespecialiseerd heeft in de behandeling van kanker. Oncologie is een specialisatie binnen de interne geneeskunde. Het is niet zo dat medisch oncologen met alle vormen van kanker werken, omdat oncologen ook gespecialiseerd kunnen zijn in bepaalde aandachtsgebieden. Een medisch oncoloog is een internist en zal dus zelf geen operaties uitvoeren.

Lees verder...

Salaris en tarief van een Medisch oncoloog

Wat is het salaris en tarief van een Medisch oncoloog? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Medisch oncoloog in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Medisch oncoloog

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Medisch oncoloog bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl