Allergoloog

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Allergoloog?

Een allergoloog is een internist die zich gespecialiseerd heeft in allergologie, wat betrekking heeft op allergieën. Een andere modernere benaming voor allergoloog is ook wel internist-allergoloog. Een allergoloog werkt met patiënten van alle leeftijden die allergische aandoeningen hebben. De meest voorkomende allergische aandoeningen waarvan mensen last kunnen hebben worden veroorzaakt door huisstofmijt, dieren, pollen, medicijnen, voedsel en insectengif. Deze allergische aandoeningen kunnen diverse klachten veroorzaken, zoals astma, hooikoorts, eczeem of voedselintolerantie, waardoor mensen problemen kunnen ondervinden in hun dagelijks functioneren. Daarnaast bestaat er nog de zogenaamde beroepsallergie, die kan ontstaan door de arbeidsomstandigheden van mensen. Een beroepsallergie kan een nieuwe allergie betreffen of verergert bijvoorbeeld een bestaande allergie. Bij een allergie reageert het lichaam overgevoelig op bepaalde stoffen en prikkels uit de omgeving. Allergieën kunnen op veel manieren veroorzaakt worden en zijn in veel gevallen erg vervelend en in sommige gevallen gevaarlijk. Een allergie kan in het kort het beste omschreven worden als een reactie van het immuunsysteem op lichaamsvreemde stoffen. Als het immuunsysteem deze stoffen onschadelijk probeert te maken kan er in sommige gevallen een allergische reactie ontstaan, doordat het immuunsysteem overdreven reageert op de lichaamsvreemde stof. Ondanks dat een allergoloog met patiënten van alle leeftijden te maken heeft, komen allergieën vooral voor bij jonge patiënten. Patiënten worden over het algemeen door een Kno-arts, dermatoloog, huisarts of kinderarts doorverwezen naar een allergoloog. Bij beroepsziektes kan dit ook gedaan worden door een bedrijfsarts. Over het algemeen is een allergoloog werkzaam binnen een polikliniek om intakegesprekken te houden met patiënten en voor het uitvoeren van testen.

Lees verder...

Salaris en tarief van een Allergoloog

Wat is het salaris en tarief van een Allergoloog? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Allergoloog in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudsoftware vergelijken voor Allergoloog

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Allergoloog bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl