Orthopeed

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Orthopeed?

Een orthopeed is een medisch specialist die zich gespecialiseerd heeft in orthopedie. Orthopedie heeft betrekking op het behandelen van afwijkingen en ziekten van het steun- en bewegingsapparaat. Als orthopeed ben je ook een chirurg en daarom kan een orthopeed ook orthopedisch chirurg genoemd worden. De aandachtsgebieden van een orthopeed of orthopedisch chirurg zijn aangeboren afwijkingen, botbreuken, platvoeten, gewrichtsafwijkingen en standafwijkingen. In het kort kunnen we een orthopeed een medisch specialist noemen op het gebied van botten, spieren en pezen die overal in het lichaam te vinden zijn. Een orthopeed zal patiënten over het algemeen eerst ontvangen op de polikliniek en de mogelijke problemen bespreken en onderzoeken voordat hij of zij een diagnose kan stellen. Als de orthopeed van mening is dat er een ingreep nodig is zal hij of zij de ingreep bij de patiënt over het algemeen zelf uitvoeren. Een orthopeed is dus ook een chirurg op het gebied van orthopedie. Vanzelfsprekend zijn de werkzaamheden van een orthopeed aan te merken als zeer belangrijke en gespecialiseerde werkzaamheden, die niet door iedereen zomaar uitgevoerd kunnen worden. Orthopedie is een medische specialisatie waarmee relatief gezien veel mensen te maken krijgen, omdat veel mensen vroeg of laat klachten krijgen aan hun spieren of gewrichten. Deze klachten kunnen betrekking hebben op pijn of hebben betrekking op het minder soepel kunnen bewegen. In veel gevallen krijgen mensen te maken met een orthopeed als een huisarts ze doorverwijst. Denk bijvoorbeeld aan patiënten die een versleten heup of knie hebben. In dat geval kan het nodig zijn om een operatie te ondergaan om een kunstgewricht te plaatsen. Een andere benaming voor een kunstgewricht is ook wel endoprothese. Endoprothese heeft betrekking op het vervangen van een heupgewricht.

Lees verder...

Salaris en tarief van een Orthopeed

Wat is het salaris en tarief van een Orthopeed? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Orthopeed in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Orthopeed

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Orthopeed bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl