Au pair

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Au pair?

Een au-pair is een kinderoppas die vooral in het buitenland werkzaam is en inwonend is bij het gezin. De meeste au-pairs verzorgen niet alleen de kinderen binnen het gezin maar zijn ook verantwoordelijk voor het huishouden. Het beroep au-pair heeft meestal betrekking op jongeren, die in het buitenland werkzaam willen zijn voor een bepaalde periode. Als au-pair ben je dan ook een kinderoppas en huishoudelijke hulp voor het betreffende gezin. Omdat een au-pair de hele dag aanwezig is binnen het gezin kunnen de werkzaamheden van een au-pair niet zomaar vergeleken worden met de werkzaamheden van een gewone oppasser. Een au-pair kan bijvoorbeeld ook de kinderen naar school brengen en ophalen en voor de boodschappen zorgen, afhankelijk van de afspraken met het gezin. Een au-pair is geen professionele huishoudster of kinderoppas maar eerder een hulp in de huishouding. In de meeste gevallen ontvangen au-pairs een vaste vergoeding voor hun dienstverlening en wonen ze bij het betreffende gezin in. Er zijn verder geen vaste vormen qua werkzaamheden van een au-pair, waardoor de inhoudelijke werkzaamheden per gezin kunnen verschillen. In alle gevallen hebben de werkzaamheden wel te maken met het verzorgen van kinderen en het huishouden. Het beroep au-pair is redelijk populair te noemen, omdat dit voor de au-pair en het gezin veel voordelen geeft. De au-pair kan bij het gezin wonen, waardoor de kosten relatief laag blijven en het gezin bespaart op kosten, omdat het inhuren van professionele hulp kostbaarder is. De meeste au-pairs kiezen ervoor om te werken als au-pair, omdat ze bijvoorbeeld de taal van het land willen leren kennen of de cultuur. Vanzelfsprekend is het beroep au-pair aan te merken als bijzonder beroep waarbij je veel nieuwe kennis en ervaringen zal opdoen. De meeste au-pairs zijn maximaal enkele jaren werkzaam als au-pair. Dit betreft vooral jongeren, die meer van de wereld willen zien.

Lees verder...

Salaris en tarief van een Au pair

Wat is het salaris en tarief van een Au pair? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Au pair in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudsoftware vergelijken voor Au pair

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Au pair bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl