Hartfalenverpleegkundige

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Hartfalenverpleegkundige?

Een hartfalenverpleegkundige is een verpleegkundige, die een vervolgopleiding heeft afgerond om mensen met cardiologische aandoeningen en hartfalen te mogen begeleiden. Het beroep hartfalenverpleegkundige is over het algemeen alleen toegankelijk voor verpleegkundigen, die voldoende ervaring opgedaan hebben op de afdeling cardiologie om in aanmerking te komen voor de speciale vervolgopleiding. Het beroep hartfalenverpleegkundige moet gezien worden als een beroep op Hbo-niveau. Hartfalen is een cardiologische aandoening, waarbij het voor mensen op verschillende manieren belangrijk is om extra informatie en begeleiding te krijgen. Voor deze informatievoorziening en begeleiding is de hartfalenverpleegkundige verantwoordelijk. Een hartfalenverpleegkundige is geen medisch specialist, zoals een cardioloog, maar kan hartpatiënten wel op verschillende manieren helpen, waardoor cardiologen ontlast worden binnen hun werkzaamheden. Hartpatiënten komen bij controles niet standaard terecht bij de cardioloog, omdat deze controles ook uitgevoerd kunnen worden door een hartfalenverpleegkundige. De werkzaamheden van een hartfalenverpleegkundige hebben dus te maken met mensen die een cardiologische aandoening hebben. Een andere benaming voor een cardiologische aandoening kan ook zijn hartfalen. Cardiologie is het medisch specialisme dat zich bezighoudt met het opsporen, diagnosticeren en behandelen van ziekten van het hart. Een medisch specialist in cardiologie noemt men een cardioloog. Een hartfalenverpleegkundige is geen medisch specialist en mag zelf geen medicatie voorschrijven. Een hartfalenverpleegkundige heeft echter wel kennis van medicijnen. Als hartfalenverpleegkundige beschik je over het algemeen ook over een eigen spreekkamer op de polikliniek. Het is dus niet zo dat een hartfalenverpleegkundige alleen werkzaam is op de afdeling cardiologie.

Lees verder...

Salaris en tarief van een Hartfalenverpleegkundige

Wat is het salaris en tarief van een Hartfalenverpleegkundige? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Hartfalenverpleegkundige in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Hartfalenverpleegkundige

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Hartfalenverpleegkundige bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl