Verpleegkundige

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Verpleegkundige?

Een verpleegkundige is een zorgmedewerker die belast is met het uitvoeren van diverse verpleegkundige taken. Wat deze taken en verantwoordelijkheden als verpleegkundige precies zijn, is geheel afhankelijk van de soort verpleegkundige en waar de verpleegkundige precies werkzaam is. Als verpleegkundige verzorg je over het algemeen niet alleen patiënten, maar ben je juist ook verantwoordelijk voor het begeleiden van patiënten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het leren omgaan met een bepaalde ziekte of aan het geven van informatie, zodat de patiënten zichzelf kunnen verzorgen. Als verpleegkundige bestaan er uiteenlopende specialisaties die ook om verschillende opleidingen kunnen vragen. Daarnaast bestaan er als verpleegkundige veel extra opleidingsmogelijkheden, die per werkgever en afdeling kunnen verschillen. Dit heeft meestal te maken met de specifieke taken als verpleegkundige, die kunnen vragen om extra opleidingen. Denk bijvoorbeeld aan patiënten die uitbehandeld zijn of aan het verzorgen van patiënten die een zware operatie ondergaan hebben. Deze patiënten krijgen zeer specifieke zorg, waardoor het nodig kan zijn dat de verpleegkundige extra opleidingen moet volgen. Het beroep verpleegkundige moet dan ook vrij algemeen gezien worden, omdat een verpleegkundige gespecialiseerd kan zijn binnen uiteenlopende soorten gezondheidsgebieden. In alle gevallen is een verpleegkundige opgeleid om vastgestelde verpleegkundige taken te mogen uitvoeren. Wat deze verpleegkundige taken precies inhouden is afhankelijk van het opleidingsniveau en de specialisatie als verpleegkundige. Het is niet zo dat verpleegkundigen alleen verantwoordelijk zijn voor het verlenen van basiszorg, zoals het wassen, verschonen en aankleden van patiënten. Denk bijvoorbeeld ook aan observatiewerkzaamheden, wondverzorging en aan het verlenen van gespecialiseerde zorg.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Verpleegkundige

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Verpleegkundige

Welke opleiding is nodig om Verpleegkundige te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Verpleegkundige? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Verpleegkundige

Wat is het salaris en tarief van een Verpleegkundige? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Verpleegkundige in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Verpleegkundige

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Verpleegkundige bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl