Neuroloog

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Neuroloog?

Een neuroloog is een medisch specialist die zich gespecialiseerd heeft in neurologie. Neurologie is een medisch specialisme dat zich met name bezighoudt met de diagnostiek en behandeling van spieren, zenuwen, ruggenmerg en de hersenen. Ook spierziekten, wat betrekking kan hebben op verschillende aandoeningen, worden over het algemeen behandeld door een neuroloog. Als neuroloog krijg je te maken met patiënten van alle leeftijden, die last kunnen hebben van uiteenlopende soorten klachten, zoals hoofdpijn, epilepsie, dementie, multiple sclerose, duizeligheid, tintelingen, slaapstoornissen en uitstralende pijn in het been of de arm. Als neuroloog ben je over het algemeen werkzaam binnen ziekenhuizen op de afdeling neurologie. Een neuroloog werkt onder andere samen met fysiotherapeuten, ergotherapeuten, revalidatieartsen en radiologen. Een neuroloog heeft dus te maken met patiënten die verschillende aandoeningen kunnen hebben. De inhoudelijke werkzaamheden van een neuroloog kunnen in het kort het beste omschreven worden als het diagnosticeren van patiënten door middel van gedragsobservatie en het houden van gesprekken met patiënten. Het is ook de neuroloog, die met een speciale reflexhamer zal proberen te bepalen of er sprake is van een storing. Daarnaast kan een neuroloog gebruikmaken van elektronische apparatuur als verder onderzoek noodzakelijk is. Denk hierbij aan het maken van een hersenfilmpje, of aan het maken van een speciale scan waarmee in het lichaam gekeken kan worden. Neurologisch lichamelijk onderzoek is belangrijk om precies te kunnen vaststellen wat de oorzaak is van specifieke klachten. Een neuroloog is dus op een brede manier gespecialiseerd in aandoeningen aan het zenuwstelsel evenals in spierziekten. In veel gevallen krijgen patiënten te maken met een neuroloog als andere medisch specialisten denken dat er onderzoek nodig is. Denk bijvoorbeeld aan huisartsen, internisten en aan bedrijfsartsen.

Lees verder...

Salaris en tarief van een Neuroloog

Wat is het salaris en tarief van een Neuroloog? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Neuroloog in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Neuroloog

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Neuroloog bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl