Dermatoloog

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Dermatoloog?

Een dermatoloog is een arts die zich gespecialiseerd heeft in dermatologie. Dermatologie heeft betrekking op de huid en de daaraan grenzende slijmvliezen. Een andere benaming voor een dermatoloog is daarom soms ook wel huidarts. Onder huidziektes en aandoeningen aan de huid verstaat men ook de nagels en het haar van mensen. Ook de diagnostiek en de behandeling van geslachtsziekten behoren tot de werkzaamheden van een dermatoloog. Geslachtsziekte noemt men weer venerische ziekte. Een dermatoloog is dus gespecialiseerd in dermatologie en in venereologie. Een dermatoloog behandelt mensen die te maken hebben met een huidaandoening zoals ernstige acne, ernstige psoriasis of een schimmelinfectie. De vakgebieden dermatologie en venereologie zijn brede vakgebieden omdat de diversiteit aan huidziekten en huidafwijkingen waarvan mensen last kunnen hebben zeer groot is. De belangrijkste aandachtsgebieden van een dermatoloog zijn eczeem, psoriasis en kwaadaardige huidtumoren. In veel gevallen zal een dermatoloog patiënten die doorverwezen zijn in eerste instantie met het blote oog onderzoeken of onderzoeken met een dermatoscoop, om te kunnen bepalen met welke aandoening hij of zij te maken heeft. Als het nodig is kan een dermatoloog ook enkele cellen afnemen van de patiënt, zodat deze onderzocht kunnen worden onder een microscoop. Als een dermatoloog een vermoeden heeft van een allergie kan hij of zij ook een bloedonderzoek uitvoeren bij patiënten. Afhankelijk van de soort aandoeningen kan een dermatoloog diverse behandelplannen opstellen, die kunnen bestaan uit medicatie, wegsnijden, transplantatie of lichttherapie. Ook het voorschrijven van crèmes en zalven komt veel voor om de huid op een goede manier te verzorgen.

Lees verder...

Salaris en tarief van een Dermatoloog

Wat is het salaris en tarief van een Dermatoloog? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Dermatoloog in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudsoftware vergelijken voor Dermatoloog

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Dermatoloog bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl