Jeugdreclasseerder

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Jeugdreclasseerder?

Een jeugdreclasseerder is een hulpverlener die meestal een sociaal juridische opleiding heeft afgerond. Als jeugdreclasseerder heb je te maken met kinderen en/of jongvolwassen tussen de twaalf en achttien jaar, die in aanraking gekomen zijn met politie en/of justitie. Ook de Raad voor de Kinderbescherming kan jeugdreclassering inschakelen als dat nodig mocht zijn. In Nederland werken ongeveer achthonderdvijftig reclasseringsmedewerkers, die in verschillende gebieden actief zijn. Naast de jeugdreclassering kennen we nog de verslavingsreclassering en de reclassering voor volwassen. Jeugdzorg Nederland is de branchevereniging voor organisaties die verantwoordelijk zijn voor jeugd- en opvoedhulp. Ook jeugdreclassering is hier een onderdeel van. In het kort kunnen we de werkzaamheden van een jeugdreclasseerder het beste omschrijven als het begeleiden en controleren van jongeren en jongvolwassen die met jeugdzorg te maken hebben. Het doel van een jeugdreclasseerder is het voorkomen dat jongeren in herhaling vallen of terugvallen. Ook het motiveren en inspireren van jongeren kunnen als belangrijke werkzaamheden van een jeugdreclasseerder gezien worden. Het is belangrijk dat jongeren niet opnieuw in de fout gaan, omdat ze in dat geval in de toekomst ernstige problemen kunnen ondervinden in de maatschappij. In de meeste gevallen zal een jeugdreclasseerder zich intensief bemoeien met de jongeren, om te voorkomen dat er opnieuw problemen ontstaan. Jongeren die een strafbaar feit gepleegd hebben, of daarvan verdacht worden, kunnen dus te maken krijgen met een jeugdreclasseerder. Dit betreft jeugdigen van twaalf jaar tot achttien jaar. Over het algemeen heeft een jeugdreclasseerder te maken met jongeren die zwaardere delicten gepleegd hebben. Het beroep jeugdreclasseerder moet verder wel vrij algemeen gezien worden, omdat jeugdreclasseerders gespecialiseerd kunnen zijn in verschillende vormen van hulpverlening.

Lees verder...

Salaris en tarief van een Jeugdreclasseerder

Wat is het salaris en tarief van een Jeugdreclasseerder? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Jeugdreclasseerder in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Jeugdreclasseerder

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Jeugdreclasseerder bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl