Orthopedisch schoenmaker

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Orthopedisch schoenmaker?

Een orthopedisch schoenmaker is een schoenmaker die zich gespecialiseerd heeft in het maken van orthopedische schoenen en steunzolen voor mensen. Orthopedische schoenen en steunzolen kunnen voor mensen een uitkomst bieden zodat ze meer bewegingsvrijheid krijgen. Daarnaast kunnen orthopedische schoenen en steunzolen ook bijdragen aan het verminderen van pijn, omdat de wrijving verminderd zal worden. Mensen die een voetafwijking of een andere voetbouw hebben zijn over het algemeen aangewezen op een orthopedisch schoenmaker, omdat ze geen standaard schoenen kunnen dragen. De schoenen en steunzolen die een orthopedisch schoenmaker maakt worden meestal speciaal gemaakt. Maar er bestaan ook speciale fabrieksmatig gemaakte schoenen die uitkomst kunnen bieden, afhankelijk van de klachten. Een andere benaming voor een orthopedisch schoenmaker is ook wel orthopedisch schoentechnicus. Het maken van orthopedische schoenen is alleen voorbehouden aan vakmensen die beschikken over de benodigde kennis en ervaring. De werkzaamheden van een orthopedisch schoenmaker kunnen niet zomaar vergeleken worden met de werkzaamheden van een gewone schoenmaker, omdat een orthopedisch schoenmaker veel te maken zal krijgen met steunzolen en orthopedische schoenen die op maat gemaakt moeten worden. Een orthopedisch schoenmaker gebruikt hiervoor onder andere moderne apparatuur om 3D-opnames te kunnen maken van voeten, zodat de schoenen precies op maat gemaakt kunnen worden. Mensen die orthopedische schoenen nodig hebben kunnen te maken hebben met diverse klachten. Denk bijvoorbeeld aan voetafwijkingen, voetproblemen (ongeluk of blessure), scheefstand, heupklachten, knieklachten en aan reumatische aandoeningen. Goede schoenen helpen mensen, omdat goede schoenen het hele lichaam ondersteunen, waardoor verschillende klachten voorkomen, opgelost of verminderd worden.

Lees verder...

Salaris en tarief van een Orthopedisch schoenmaker

Wat is het salaris en tarief van een Orthopedisch schoenmaker? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Orthopedisch schoenmaker in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Orthopedisch schoenmaker

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Orthopedisch schoenmaker bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl