Triagemedewerker

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Triagemedewerker?

Een triagemedewerker is verantwoordelijk voor het stellen van vragen om de juiste hulp te kunnen bieden. Het begrip triage heeft betrekking op het beoordelen van slachtoffers van een groot ongeval, pandemie of rampen op het soort verwonding of ziektebeeld. Triage wordt vaak uitgevoerd in de zorg. Daarnaast wordt triage toegepast bij grote incidenten of ongevallen, zoals de vuurwerkramp in Enschede. In dit geval wordt triage uitgevoerd door de ambulanceverpleegkundigen van de GHOR, Geneeskundige Hulpverlening bij Ongevallen en Rampen. Soms vindt de triage plaats in samenwerking met de brandweer. Met de hulp van triage kan bepaald worden welke zorg de patiënt nodig heeft en hoe het vervolgtraject eruit zal zien. Het is de taak van een triagemedewerker om voor een zo duidelijk mogelijk ziektebeeld van de patiënt te zorgen. Dit doet de triagemedewerker door eerst vragen te stellen en eventueel zelfonderzoek te doen. Daarna bepaalt de triagemedewerker welke zorg de patiënt nodig heeft. Zo kan de triagemedewerker de patiënt zelf doorsturen naar een andere afdeling, maar hij of zij kan er ook voor kiezen om eerst te overleggen met collega’s. Dit kan helpen om de klachten van de patiënt beter in beeld te krijgen en een effectieve behandeling te adviseren. Het is ook mogelijk dat er eerst verder onderzoek nodig is om het vervolgtraject te kunnen bepalen. In dat geval zorgt de triagemedewerker ervoor dat de patiënt op de juiste afdeling terechtkomt voor dit onderzoek. Simpel gezegd: een triagemedewerker is eigenlijk een soort poortwachter. Hij of zij beoordeelt de ondersteuningsvraag en bepaalt de vervolgstappen. Het beroep triagemedewerker komt dus ook voor binnen de gewone gezondheidszorg. In alle gevallen is een triagemedewerker verantwoordelijk voor het bepalen welke vervolgstappen er nodig zijn. Een andere benaming voor triagemedewerker is soms ook wel medewerker intake of triagist.

Lees verder...

Salaris en tarief van een Triagemedewerker

Wat is het salaris en tarief van een Triagemedewerker? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Triagemedewerker in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Triagemedewerker

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Triagemedewerker bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl