Wellness medewerker

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Wellness medewerker?

Een wellness medewerker is iemand die werkzaam is binnen het gezondheidstoerisme. Welke taken een wellness medewerker precies heeft, is sterk afhankelijk van het specifieke beroep. Binnen een wellnesscentrum zijn meestal verschillende specialisten werkzaam, zoals schoonheidsspecialisten, masseurs, saunamedewerkers, facilitair medewerkers en kappers. Dit kan per wellnesscentrum verschillen, echter bieden de meeste wellnesscentrum een breed scala van diensten aan, die allemaal met welzijn en verzorging te maken hebben. Een andere benaming voor een wellnesscentrum is ook wel een kuuroord. Een wellnesscentrum of kuuroord is gericht op ontspanning en recreatie, die mensen een gevoel van welbehagen moeten geven. Een wellnesscentrum en een kuuroord behoren toe tot het gezondheidstoerisme. Gezondheidstoerisme is specifiek gericht op de bevordering van de mentale en/of fysieke gezondheid van bezoekers en is niet gericht op medische behandelingen. Het beroep wellness medewerker moet dus wel vrij algemeen gezien worden, omdat een wellness medewerker verantwoordelijk kan zijn voor verschillende werkzaamheden en kan beschikken over verschillende opleidingen, afhankelijk van de specifieke werkzaamheden. Enkele specifieke werkzaamheden van een wellness medewerker kunnen bijvoorbeeld zijn het opgieten van sauna's, het schoonmaken van sauna's, het verzorgen van klankschaal-rituelen, het masseren van bezoekers, het werken als baliemedewerker of het ontvangen en begeleiden van bezoekers. Het beroep wellness medewerker is tegenwoordig redelijk populair te noemen, omdat relatief gezien veel mensen gebruikmaken van een wellnesscentrum. Binnen een wellnesscentrum draait alles om het ontspannen en het vergroten van de fysieke gezondheid. Een wellnesscentrum kan tegenwoordig ook onderdeel uitmaken van een groter geheel. Denk bijvoorbeeld aan een wellnesscentrum, waarbinnen gasten ook meerdere dagen kunnen overnachten.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Wellness medewerker

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Salaris en tarief van een Wellness medewerker

Wat is het salaris en tarief van een Wellness medewerker? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Wellness medewerker in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Wellness medewerker

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Wellness medewerker bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl