Chirurg

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Chirurg?

Een chirurg is een medisch specialist die patiënten behandelt van alle leeftijden, die verschillende aandoeningen kunnen hebben, zoals verwondingen, infecties en tumoren. Een chirurg zal over het algemeen de helft van de tijd doorbrengen in de operatiekamer, waar hij of zij verschillende soorten operaties uitvoert. Er zijn veel verschillende operaties die uitgevoerd worden door chirurgen. De vijf hoofdgebieden zijn vaatchirurgie, oncologische chirurgie, traumatologische chirurgie, kinderchirurgie en gastro-intestinale chirurgie. Gastro-intestinale chirurgie is een deelgebied binnen de chirurgie dat zich bezighoudt met de behandeling van zowel goedaardige als kwaadaardige aandoeningen van alle buikorganen en de buikwand. Binnen deze hoofdgebieden bestaan er meer specialisaties, zoals plastische chirurgie, neurochirurgie, cardiothoracale chirurgie, oogheelkunde, keel-, neus- en oorheelkunde, gynaecologie en kaakchirurgie. Een chirurg heeft over het algemeen te maken met patiënten die doorverwezen zijn door huisartsen en andere medisch specialisten. Daarnaast krijgt een chirurg te maken met patiënten, die binnen gebracht worden op de afdeling spoedeisende hulp. Als chirurg verricht je eenvoudige en gecompliceerde operaties. De eenvoudige operaties worden meestal poliklinisch uitgevoerd. Denk bij eenvoudige behandelingen aan het verwijderen van moedervlekken en bijvoorbeeld aan het behandelen van ingegroeide teennagels. Vanzelfsprekend zijn de werkzaamheden van een chirurg aan te merken als belangrijke werkzaamheden, die alleen uitgevoerd kunnen worden door de juiste medisch specialisten. Een chirurg werkt over het algemeen met diverse medisch specialisten, verpleegkundigen en operatieassistenten samen. Het beroep chirurg moet verder wel vrij algemeen gezien worden, omdat er als chirurg diverse aandachtsgebieden en specialisaties bestaan. Het is dus niet zo dat een chirurg zomaar alle operaties kan en mag uitvoeren.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Chirurg

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Salaris en tarief van een Chirurg

Wat is het salaris en tarief van een Chirurg? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Chirurg in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Chirurg

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Chirurg bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl